Hyppää sisältöön
Kuvituskuva, lapsi rakentaa
Kuva: Pixabay

Jukolan päiväkoti

Jukolan päiväkoti toimii Jukola-talossa, jossa on tilat myös koululla ja seurakunnalla. Jukola-talo on perustettu 1990 ja laajennus on valmistunut 2005. Päiväkoti on avoinna klo 6.30–17.00 sekä erikseen sovitusti vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvista syistä klo 17.30 asti.

Jukola-talossa toimii aktiivinen vanhempaintoimikunta, joka on Facebookissa nimellä Jukola-toimikunta.

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on valinnut Riihimäen yhdeksi kokeilukunnaksi, jossa toteutetaan elokuusta 2021 alkaen kaksivuotista esiopetusta. Kaksivuotista esipetusta kokeillaan kahdessa yksikössä: Patastenmäen Jukolan koulun varhaiskasvatusyksikössä ja Jukolan päiväkodissa elokuusta 2021 toukokuuhun 2024 loppuun. Kokeilussa on mukana noin 150 kuntaa ja noin 10 000 vuosina 2016 ja 2017  syntynyttä lasta. Jukolan päiväkodissa on 42 kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvaa 5-vuotiasta lasta kolmessa eri ryhmässä.

 • Jukola-talo on lasten ja aikuisten yhteinen paikka. Siellä viihtyminen syntyy huumorista, toisten kunnioittamisesta ja luottamuksesta. Lähtökohtana on lapsen persoonallisuuden kasvun ja kehittymisen monipuolinen tukeminen yksilönä ja ryhmässä.

  Kasvuympäristö on turvallinen ja kannustava. Kasvatustyötä teemme yhteistyössä vanhempien kanssa.

 • Kotoniittu on 1-2-vuotiaiden lasten kokopäiväryhmä, jossa on yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

  Kultanummi on 2–4-vuotiaiden lasten kokopäiväryhmä, jossa on yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

  Mansikkatöyräs on 5-vuotiaiden lasten kaksivuotinen esiopetusryhmä, jossa on yksi varhaiskasvatuksen opettaja, kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa sekä varhaiskasvatuksen erityisavustaja.

  Kanervakangas on 3 – 4-vuotiaiden lasten kokopäiväryhmä, jossa on yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

  Sammalkuusisto on 3 – 5-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa on osin kaksivuotisia esioppilaita. Ryhmässä on kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, yksi varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

  Kukkassaaristo on 5-6-vuotiaiden lasten esiopetusryhmä, jossa on kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja yksi varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Jukolan päiväkoti ja Patastenmäen Jukolan koulun varhaiskasvatusyksikkö
Jukolan päiväkoti ja Patastenmäen Jukolan koulun varhaiskasvatusyksikkö