Hyppää sisältöön
Kansalaisopiston toimisto.
Kuva: Jenniina Nummela

Kurssimaksut ja laskutus

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan koko lukuvuoden kurssimaksun. Laskutamme maksut kurssien alettua. Maksamattomat kurssimaksut menevät kaupungin muiden laskujen tavoin perintään.

Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta, jos kurssi toteutuu. Kurssimaksu ei kata mahdollisia materiaalimaksuja.

Edenred-, ePassi- ja Smartum-maksuja emme voi palauttaa rahana, mutta voit vaihtaa maksun toiseen kurssiin.

Laskutusasioissa olethan yhteydessä opiston toimistoon.

Emme lähetä erillistä ilmoitusta kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

 • Kokopäiväiset opiskelijat ja työttömät saavat kursseista 40 % alennuksen esittämällä todistuksen opinnoista tai työttömyydestä opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Syksyllä alkaneille kursseille pääsee kevätlukukaudella puoleen hintaan, ellei kurssin kohdalla muuta mainita.

  Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettuja henkilöt, jotka saavat eläkettä enintään 1 000 euroa/brutto kuukaudessa. Eläkkeen suuruus on todistettava luotettavalla tositteella, esimerkiksi Kelan eläketodiste maksetusta eläkkeestä, opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Eläkeläisalennus on 40 % kurssimaksusta.

  Opintosetelikursseista ei saa alennuksia, niissä on valmiiksi alennettu hinta. Kurssin yhteydessä on mainittu, jos kurssiin ei myönnetä alennusta.

 • Kaikukortilla voit hankkia maksutta Riihimäen kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kaikukortin haltijana voit ilmoittautua maksuttomaksi opiskelijaksi yhdelle kurssille tai luennolle lukukauden aikana.

  Voit ilmoittautua kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoittaa Kaikukortin kirjain- ja/tai numerosarjan kansalaisopiston toimistoon.

  Jos kortin haltijana osallistut Riihimäen kansalaisopiston vanhempi-lapsi -yhteiskurssille alle 16-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsen kanssa, voit kuitata kurssimaksun Kaikukortilla.

  Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

  Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään. Kaikukortteja voivat saada sosiaalisen tuen palvelujen asiakkaat.

 • Voit maksaa kurssisi Edenredillä, ePassilla ja Smartumilla. Liikuntaseteleillä maksettuja etuja emme voi palauttaa rahana, mutta voit vaihtaa maksun toiseen kurssiin.

  Smartum

  Toimitathan setelit opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Smartum-saldolla voit maksaa Smartum-sovelluksella tai verkossa. Toimita kuitti maksusta opistolle esimerkiksi sähköpostin liitteenä: kansalaisopisto (at) riihimaki.fi. Opistolla ei ole korttimaksupäätettä. Jos kurssi on jo alkanut, ilmoittaudu samalla, kun tuot liikuntasetelit opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä lähetettyämme laskun, sitä ei voi enää maksaa Smartumilla.

  ePassi

  Voit maksaa kurssimaksun ePassin verkkosivuilla tai sovelluksella saldollasi. Lähetä tai tuo kuitti opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä lähetettyämme laskun, sitä ei voi enää maksaa ePassilla.

  Edenred

  Voit maksaa kurssin myös Edenred-mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla ilmoittauduttuasi. Älä odota opiston laskua, sillä lähetettyämme laskun, sitä ei voi enää maksaa Edenred-sovelluksella tai Virike-seteleillä.

 • Jos et pääse osallistumaan kurssille, on peruuttaminen tehtävä kirjallisesti opiston toimistoon seitsemän päivää ennen kurssin alkamispäivää. Opettajalle tehty peruutus ei riitä. Kurssi-ilmoittautumisen voit perua toimistoon viimeistään ennen toista kokoontumiskertaa (ei koske lyhytkursseja). Tällöin emme laskuta kurssimaksua. Mikäli et peru ilmoittautumista toimistoon, silloin laskutamme puolet kurssimaksusta. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jääminen ei ole peruutus! Maksun peruminen tai palauttaminen sairastumisen vuoksi edellyttää lääkärintodistusta. Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa toimistoon.

 • Jos haluat lahjoittaa kurssin ystävällesi, ota yhteyttä toimistoon. Ilmoittaessasi lahjakortin saajan kurssille merkitse laskutusosoitteeksi oma osoitteesi.