Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansalaisopiston toimisto.
Kuva: Jenniina Nummela

Kurssimaksut ja laskutus

Kansalaisopiston koko lukuvuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä, 1. erä syyslukukaudella ja 2. erä kevätlukukaudella. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan koko lukuvuoden kurssimaksun. Kurssimaksu ei kata mahdollisia materiaalimaksuja.

Lähetämme kurssin alettua sähköpostiisi maksulinkin, jonka kautta voit maksaa verkkomaksulla, Epassilla tai Smartumilla. Maksulinkki on voimassa 7 vuorokautta, jonka jälkeen se sulkeutuu. Mikäli et ole käyttänyt maksulinkkiä sen voimassaoloaikana, lähetämme paperilaskun kotiin. Kurssin laskutuksen jälkeen muita maksuvälineitä ei enää huomioida.

Jos kurssi toteutuu, emme palauta jo maksettuja kurssimaksuja. Maksamattomat kurssimaksut menevät kaupungin muiden laskujen tavoin perintään.

Kursseja ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä eikä ennen kurssin alkamista.

 • Huomioithan, että mikäli kurssi on ehtinyt alkaa, alennuksia ei voida enää myöntää.

  Kokopäiväinen opiskelija ja työtön

  • saat kursseista 40 % alennuksen lähettämällä todistuksen opinnoista tai työttömyydestä sähköpostitse osoitteeseen kansalaisopisto@riihimaki.fi ennen jokaisen kurssin alkua.

  Eläkeläinen

  • saat kursseista 40 % eläkeläisalennukseen, jos saat eläkettä enintään 1 000 €/brutto kuukaudessa. Eläkkeen suuruus on todistettava luotettavalla tositteella (esimerkiksi Kelan eläketodiste maksetusta eläkkeestä) sähköpostitse osoitteeseen kansalaisopisto@riihimaki.fi ennen jokaisen kurssin alkua.

  Opintosetelikurssit

  Opintosetelikursseissa on valmiiksi alennettu hinta. Kurssin yhteydessä on mainittu, jos kurssiin ei myönnetä alennusta.

 • Kaikukortilla voit hankkia maksutta Riihimäen kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kaikukortin haltijana voit ilmoittautua maksuttomaksi opiskelijaksi yhdelle kurssille tai luennolle lukukauden aikana. Kaikukortin kirjain- ja/tai numerosarja tulee ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen kansalaisopisto@riihimaki.fi ennen kurssin alkua.

  Jos kortin haltijana osallistut Riihimäen kansalaisopiston vanhempi-lapsi -yhteiskurssille alle 16-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsen kanssa, voit kuitata kurssimaksun Kaikukortilla.

  Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

  Lue lisää Kaikukortista.

 • Voit maksaa kurssin Epassilla, Smartumilla ja Edenredillä 7 vuorokauden ajan kurssin alkamispäivästä, lukuun ottamatta kotitalouskursseja sekä materiaalihankintoja. Mikäli et ole näitä maksuvälineitä käyttänyt 7 vrk:n kuluessa kurssin alkamisesta, lähetämme paperilaskun kotiin.

  Smartum-setelit ja Virike-setelit on toimitettava opiston toimistoon ennen kurssin alkua.

  Kurssin laskutuksen jälkeen muita maksuvälineitä ei enää huomioida.

  Epassi, Smartum ja Edenred sekä Kaikukortti ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä, eikä niillä voi maksaa toisen henkilön kurssia.

  Smartumilla, Epassilla ja Edenredillä maksettuja etuja emme voi palauttaa rahana, mutta palautuksen sijaan maksun voi siirtää saman lukuvuoden aikana toiseen kurssiin.

 • Ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääse osallistumaan kurssille, on peruuttaminen tehtävä kirjallisesti viimeistään seitsemän vuorokautta ennen kurssin alkamispäivää osoitteeseen kansalaisopisto@riihimaki.fi. Opettajalle tehty peruutus ei riitä, eivätkä opettajat vastaanota peruutusilmoituksia.

  Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus. Mikäli ilmoittautumista ei ole peruttu kirjallisesti viimeiseen peruutuspäivään mennessä, laskutetaan koko kurssimaksu.

  Maksuton kokeilukerta poistuu käytöstä lukuvuoden 2023-2024 alusta alkaen.

  Kurssin peruminen viimeisen peruuttamispäivän jälkeen tai maksun palauttaminen sairastumisen vuoksi edellyttää lääkärintodistusta.

  Opiskelijan ei tarvitse ilmoittaa yksittäisiä poissaoloja toimistoon.

 • Jos haluat lahjoittaa kurssin ystävällesi, ota yhteyttä toimistoon. Ilmoittaessasi lahjakortin saajan kurssille, merkitse laskutusosoitteeksi oma osoitteesi.

Lisätiedot