Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kanavakadun ja Jokipuiston havainnekuva, jossa edustalla punaisella betonikivellä laatoitettua jaettua katutilaa, istutuslaatikoita sekä penkkejä ja takana aidattu leikkipaikka.
Kanavakadun ja Jokipuiston havainnekuva. Kuva: Sweco Oy

Jokikylän yleisten alueiden suunnittelu ja rakentaminen

Jokikylän asuinalue ja puisto on yksi Riihimäen asemanseudun yleissuunnitelman mukaisista uusista asumisen alueista. Tavoitteena on luoda Jokikylän alueelle korkealaatuinen ja kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen asuinalue kävelymatkan päähän rautatieasemasta. Keskeisessä roolissa on asuinalueen keskelle siirrettävä Vantaanjoki ja jokiuoman ympärille muodostuva julkinen puistoalue. Jokikylän asuinalueen ja puiston asemakaavamuutos sekä tonttijako ja tonttijaon muutos on saanut lainvoiman 3.8.2023.

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Alueen aukio- ja puisto- sekä katusuunnitelmat ovat nähtävillä 9.–25.2.2024. Suunnitelmaehdotukset löytyvät alasvetovalikosta sekä  Virastokeskus Veturista, Eteläinen Asemakatu 4.

Suunnitelmien esittely- ja keskustelutilaisuus pidetään 19.2.2024 kello 18.00 verkkotapahtumana. Voit liittyä tapahtumaan tästä kokouslinkistä.

Kirjalliset muistutukset

Mainitun ajan kuluessa niitä, joiden oikeutta asiaa koskee, on mahdollisuus jättää tekniselle toimelle osoitetut kirjalliset muistutuksensa:

Lisätietoja

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue Katusuunnittelu