Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä lapsen oikeuksien viikolla erilaisia tapahtumia

14.11.2023 Tiedotteet Lap­siys­tä­väl­li­nen kun­ta Lapsen oikeuksien viikko Tapahtumat

Tyttö kuiskaamassa toisen tytön korvaan luokkahuoneessa. Toinen tyttö katsoo suoraan kameraan veikeä ilme kasvoillaan.
Kuva: Jenniina Nummela

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26. marraskuuta. Riihimäen kaupunki järjestää viikon aikana tapahtumia lapsille ja koko perheelle. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa käsitellään viikolla teemaa lasten oikeus hyvinvointiin, joka on valtakunnallisen viikon teema.

”Riihimäki sai keväällä lapsiystävällisen kunnan tunnustuksen Unicefilta. Tunnustus edellyttää, että jatkamme suunnitelmallisesti lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisen tarkastelua. Olemmekin syksyn aikana tehneet lapsille ja nuorille suunnatun kyselyn, jossa he ovat voineet kertoa näkemyksensä lapsen oikeuksien toteutumisesta kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja vapaa-ajalla, kertoo kaupungin Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmän sihteeri Marjut Helenius.

Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Lapsiparlamentti käsittelee kouluruokaa

Riihimäen lapsiparlamentti kokoontuu keskiviikkona 22. marraskuuta kello 9 nuorisokeskus Monarilla. Kokoontumisen aiheina ovat kouluruoka ja kulttuuri.

Lapset maistelevat kokouksessa Palmian ensi vuoden teemapäivien ruokia, ja heiltä kerätään näkemyksiä, mitkä kouluruuat pitää ehdottomasti säilyttää listalla, jos listoille tuodaan uusia ruokia. Kokoontumisessa haetaan myös näkemyksiä lastenkulttuurin kehittämiseen Riihimäellä.

Lapsiparlamenttiin on valittu neljä edustajaa jokaisesta Riihimäen alakoulusta. Parlamentin toiminnan tavoitteena on lisätä riihimäkeläisten lasten osallisuutta ja vaikuttamista lapsia koskevissa asioissa. Lapsiparlamentin toiminta on osa Riihimäen Lapsiystävällinen kunta -mallin toteutusta.

Peuhapäivä, joulutapahtuma, Valojen talot

Lapsen oikeuksien viikolla tapahtuu seuraavaa:

  • Lasten peuhapäivä sunnuntaina 19.11. Urheilutalolla,
  • Lapsiparlamentti kokoontuu Monarilla keskiviikkona 22.11.
  • Kaupunki on mukana Lapsi mukana töissä -tapahtumassa perjantaina 24.11. Työntekijät voivat tuoda lapsen mukaan työpaikalle.
  • Kaupungin joulutapahtuma lauantaina 25.11. Kaupunki rakentaa viikon teemaa mukaillen lasten joulumaailman kirjaston pihalle.
  • Valojen talot -tapahtuma sunnuntaina 26.11. Järjestäjinä taidekoulu, kansalaisopisto ja musiikkiopisto.

Tapahtumiin pääsee liikkumaan ilmaiseksi Riihimäen joukkoliikenteen busseilla, kun lunastaa kampanjakoodilla mobiilisovelluksessa itselleen ja lapselleen maksuttoman 10 kerran lipun.

Riihimäki – lapsiystävällinen kunta

Riihimäen lapsiparlamentti

Joukkoliikenteen kampanja – näin lunastat maksuttoman 10 kerran lipun

Lisätiedot