Riutan perheliikuntakeskus

Riutta on monipuolinen alue koko perheen vapaa-ajan viettoon osoitteessa Kormuntie 258. Alueella sijaitsee muun muassa ulkoilureitti ja luontopolkuja, 18-väyläinen frisbeegolfrata, maastopyöräilyreittejä, kiintorasteja sekä kuntoportaat. Talvella käytössä on myös valaistu tykkilumilatu.

Frisbeegolfrata DiscGolfPark

Riuttan perheliikuntakeskuksessa on 18-väyläinen frisbeegolfrata DiscGolfPark. Aloituspiste löytyy hiihtomajan parkkipaikan vierestä, Kormuntie 258 (katso sijainti kartalla). Väylät ovat vaihtelevia ja kulkevat rinnemaastossa. Väyläkuvaukset ja tietoa radasta löydät täältä.

Kuntoportaat

Riutan jyrkällä rinteellä sijaitsee pitkät, 141 askelman kuntoportaat, jotka löytyvät helpoimmin Rinnetien parkkipaikalta lähdettäessä. Portaiden puolessa välissä on istumatasanne.

Portaiden yläpään läheisyydessä sijaitsee frisbeegolfväylän aloitus, jossa heittosuunta on poispäin portaista, mutta joskus kiekko voi irrota heittäjän kädestä liian aikaisin ja heittosuunta voi tällöin olla kohti portaita. Portaita käytettäessä tulee noudattaa varovaisuutta etenkin, jos alueella on frisbeegolfpelaajia.

Ladut ja ulkoilureitit

Riutan laduista ja ulkoilureiteistä löytyy tietoa täältä >>

Luontopolut

Riutan luontopolulla on kymmenen tietoiskua, jotka esittelevät alueen luontoa kävijälle. Tietoiskut löytyvät mobiililaitteilla luettavien QR-koodien takaa luontopolun varrelta. Kohteisiin ja reittiin voi tutustua tästä.

Reitin kokonaispituus on noin 2,5 kilometriä. Lähtöpaikka on ulkoilumajan parkkipaikan läheisyydessä.

Ulkoilualueelle on tehty myös noin kilometrin mittainen koko perheen hauska videoseikkailureitti, jossa on kahdeksan rastia. Reitin varrella Iita Ilves ja tohtori Riutta Tomera seikkailevat QR-koodien takana olevissa videoissa ja kertovat luonnon ihmeellisyyksistä. Tutustu reittiin tästä.

Maastopyöräilyreitit

Riutassa on kahdeksan eri tasoista ja -pituista maastopyöräilyreittiä. Reitit on merkitty eri värisillä opasteilla vaikeustason mukaan. Lähtöpaikka on yläparkkipaikalla Rinnetien varressa.

Mobiilisuunnistus

Riutan 20 suunnistusrastista 14 on MOBO-mobiilirasteja. MOBO-sovelluksessa kartta ja rata ladataan älypuhelimeen, joka toimii samalla karttana, kompassina ja leimasimena. MOBO-rasteilla on kiinteät laatat, joilla leimataan lukemalla puhelimella QR-koodi. Lue lisää MOBO suunnistuksesta ja lataa sovellus puhelimeesi.

Yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 47 Ei 61 Kyllä 47 Ei 61