Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on suunnattu yli 16-vuotiaille liikuntaa ja elämäntapamuutosta aloittaville tai painonhallinnan kanssa kamppaileville henkilöille, joilla ei ole akuuttia hoitoa tai kuntoutusta vaativaa sairautta. Yläikärajaa ei liikuntaneuvonnalla ole, joten älä epäröi ottaa yhteyttä.

Liikuntaneuvonnassa voit keskustella liikuntaneuvojan kanssa liikkumisen aloittamisesta ja miettiä erilaisia tapoja lisätä aktiivisuutta arkeesi. Liikunnan lisäksi voimme tarvittaessa keskittyä myös painonhallinta-, ravitsemus- ja uniasioihin. Liikuntaneuvonta on matalan kynnyksen palvelua ja perustana käytämme UKK-instituutin laatimia terveysliikuntasuosituksia. Tavoitteena on antaa apua ja tukea liikunnallisen elämäntavan aloittamiseen. Neuvonta on sinulle maksutonta kehonkoostumusmittausta lukuun ottamatta.

Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä ja asiakkaan omiin tarpeisiin räätälöity kokonaisuus, joten tapaamiskertojen määrää tai kestoa ei voida etukäteen tarkasti määritellä. Useimmiten prosessi kestää 6–12 kuukautta ja sisältää alku- ja lopputapaamisen sekä yhteydenottoja niiden välissä.

Voit ottaa itse yhteyttä, jos sinulle heräsi huoli omasta hyvinvoinnista tai liikkumattomuudesta. Liikuntaneuvontaan voidaan tarvittaessa ohjata myös terveydenhuoltoalan ammattilaisen kautta.

  • Kuntotestit voidaan tehdä sinulle, joka olet aloittamassa elämäntapamuutosta. Kuntotestit sisältävät tasapaino-, lihaskunto- ja liikkuvuustestejä.

  • Kuntosaliohjelma ja -opastus on tarkoitettu sinulle, jolla ei ole aiempaa kuntosaliharjoittelutaustaa tai edellisestä kuntosalikäynnistäsi on kulunut jo useampi vuosi. Mikäli et halua harjoitella kuntosalilla, voimme tehdä sinulle kotijumppaohjelman, joka käydään yhdessä läpi ennen harjoittelun aloittamista.

  • Kehonkoostumusmittaus antaa kattavan raportin kehosi koostumuksesta, muun muassa lihas- ja rasvamassan määrästä, sisäelinten ympärillä olevasta rasvasta ja nestetasapainosta. Teemme mittauksen InBody 770 -laitteella, jonka päällä seisotaan paljain jaloin. Mittaus kestää vajaan minuutin. Kehonkoostumusmittaus maksaa 20 €/kerta. Mittaus ei sovellu sinulle, jolla on sydämentahdistin.

Liikuntaneuvonnan yhteydenottolomake

Nimi(Pakollinen)
Älä kirjoita kenttään erityisiä henkilötietoja esim. terveydentilasta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ajanvaraus ja lisätietoja