Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vau­va- ja taa­pe­ro­uin­ti

Vauva- ja taaperouinti on tauolla!

Vauva- ja taaperouintimme on uimahallin perusparannuksen vuoksi tauolla 1.2.2023 alkaen noin 1,5 vuotta.

Vauva- ja taaperouinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Uinti tapahtuu puhtaassa ja lämpimässä, vähintään +32 asteisessa vedessä. Uintituokio sisältää ohjattua toimintaa ryhmässä ja yksilöllisesti. Toiminta perustuu yksilölliseen, lapsilähtöiseen ja kehitykselliseen lähestymistapaan.

Vedessä oleminen ja harrastuksen jatkaminen edesauttaa myöhäisempää uimataidon oppimista ja lisää vesiturvallisuutta. Erityislapsilla on mahdollisuus osallistua vauva- ja taaperouintiin.

Vauvauinti

Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä neljä kuukautta ja painoa tulee olla vähintään viisi kiloa, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään +32 asteisessa vedessä. Ensimmäisen vauvauintijakson aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta. Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Taaperouinti

Taaperouinti on monipuolista toimintaa välineiden kera sekä yhdessä leikkien että yksilöohjauksena lapsikohtaisesti 1–3-vuotiaille. Taaperoissa leikki on jo vauhdikkaampaa kuin vauvoissa ja erilaiset tehtävät tuovat uutta mielenkiintoa vedessä olemiseen. Uinnin voi aloittaa ilman vauvauintikokemusta. Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden.

Lisätietoa uinnista saat vauvauintiesitteestämme. Esitteemme on saatavilla myös englanniksi ja venäjäksi.

 • Vauva- ja taaperouintimme on tauolla uimahallin perusparannuksen vuoksi noin 1,5 vuotta alkaen 1.2.2023.

 • Vauva- ja taaperouinti maksaa 138 €/jakso. Samalle uintijaksolle osallistuvalle sisarukselle hinta on 64 €.  Sisaruksen ei tarvitse uida samassa ryhmässä. Yksi jakso koostuu kahdeksasta uintikerrasta ja altaassa oloaika on 30 min/kerta.

  Hinta kattaa vauvan tai taaperon lisäksi kaksi aikuista, uimahallipalveluiden käytön (suihku ja sauna) sekä alle kouluikäisen sisaruksen/sisarusten uintikerran uimahallin muissa altaissa hallin aukioloaikana. Huomioithan, että vauva- ja taaperouinti pidetään erillisessä tilassa tilaussaunassa ja uimahallin altaisiin menevä sisarus tarvitsee aikuisen seurakseen.

  Jaksomaksu maksetaan uimahallin kassalle. Ilmoita maksun yhteydessä lapsesi nimi ja ryhmäsi viikonpäivä sekä kellonaika. Jaksomaksua ei voi suorittaa työnantajan tarjoamilla kulttuuri- tai liikuntaeduilla.

 • Infotilaisuus järjestetään ennen jokaista uintijaksoa ja sen ajankohta ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Se ei ole pakollinen, mutta suositeltava ensimmäistä kertaa jaksolle tuleville. Infotilaisuudessa tutustutaan tilaussaunan tiloihin, käydään läpi uintikäytäntöjä ja vauvauintiohjaajalta voi kysyä mieltä askarruttavista asioista.

  • Kotona kannattaa kylpyveden lämpötilaa laskea asteittain +37:stä +32:een asteeseen.
  • Varaa riittävästi aikaa saapuessasi vauva- tai taaperouintiin.
  • Huolehdi siitä, että lapsesi perustarpeet (uni, ruokailu) on tyydytetty. Älä kuitenkaan syötä vauvaa juuri ennen uintia, jotta pulauttelu vähenee.
  • Peseydy huolellisesti ilman uimapukua. Kastele myös hiukset ja sido pitkät hiukset pesun jälkeen kiinni tai käytä uimalakkia/suihkumyssyä. Meikit tulee myös poistaa ennen altaaseen tuloa.
  • Ota korut pois (kellot, kaulakorut yms).
  • Vauvalla tulee olla pakaroiden kohdalta tiukka uima-asu. Uimavaippaa saa käyttää, mutta se ei ole pakollista.
  • Liiku peseytymistiloissa ja altaalla rauhallisesti kaatumisen välttämiseksi.
  • Ohjaaja pyytää ryhmän altaaseen edellisen ryhmän poistuttua.
  • Käy saunassa vasta uinnin jälkeen. Löylyä ei saa heittää, kun vauvat ovat saunassa.
 • Vauva- ja taaperouintimme on tauolla uimahallin perusparannuksen vuoksi noin 1,5 vuotta alkaen 1.2.2023.

 • Lyhyitä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa. Pidemmistä poissaoloista riittää tekstiviesti tai sähköposti, josta ilmenee miten pitkään lapsi on mahdollisesti poissa.

  Jakson aikana järjestetään yksi korvausmahdollisuus ennalta ilmoitettuna päivänä. Kerralle voi osallistua, jos lapsi on joutunut olemaan poissa kuluvan jakson aikana esimerkiksi sairauden takia.

Yhteystiedot