Hyppää sisältöön

Vau­va- ja taa­pe­ro­uin­ti

Vauva- ja taaperouinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva, aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä (väh. +32) vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Uintituokio sisältää ohjattua toimintaa ryhmässä ja yksilöllisesti. Toiminta perustuu yksilölliseen, lapsilähtöiseen ja kehitykselliseen lähestymistapaan. Vedessä oleminen ja harrastuksen jatkaminen edesauttaa myöhäisempää uimataidon oppimista ja lisää vesiturvallisuutta. Erityislapsilla on mahdollisuus osallistua vauva- ja taaperouintiin.

Vauvauinti

Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä neljä kuukautta ja painoa tulee olla vähintään viisi kiloa, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään +32 asteisessa vedessä. Ensimmäisen vauvauintijakson aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta, lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Taaperouinti

Taaperouinti on monipuolista toimintaa välineiden kera sekä yhdessä leikkien että yksilöohjauksena lapsikohtaisesti 1-3 vuotiaille. Taaperoissa leikki on jo vauhdikkaampaa kuin vauvoissa ja erilaiset tehtävät tuovat uutta mielenkiintoa vedessä olemiseen. Uinnin voi aloittaa ilman vauvauintikokemusta.

Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden.

Lisätietoa uinnista voi lukea SUH:n sivuilta tai tutustumalla vauvauintiesitteeseemme.  Esitteemme on saatavilla myös englanniksi ja venäjäksi.

 • Huomioittehan, että arkisin uinti tapahtuu maanantaisin. Ilmoittautumislomakkeella on vielä väärä uintipäivä (tiistai). Kellonajat eivät ole ryhmien osalta muuttuneet.

  Vauva- ja taaperouinneille ilmoittaudutaan aina ennalta ilmoitettuina aikoina eikä muina aikoina tulleita lomakkeita käsitellä. Linkin ilmoittautumislomakkeelle löydät sivun oikeasta laidasta.

  Ilmoittautumisaika syksyn 2022 jaksolle on 27.7.-21.8.2022. Jakson uintipäivät ovat maanantai ja sunnuntai. Jaksolle päässeille ilmoitetaan torstaina 25.8.2022.

 • Maanantain uintikerrat

  5.9.
  12.9.
  19.9.
  26.9.
  3.10.
  10.10.
  24.10.
  31.10.
  Korvauskerta 7.11.

  Sunnuntain uintikerrat
  4.9.
  11.9.
  18.9.
  25.9.
  2.10.
  9.10.
  16.10.
  30.10.
  Korvauskerta 6.11.

  Viikolla 42 ei ole uinteja.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 • Infotilaisuus järjestetään ennen jokaista uintijaksoa ja sen ajankohta ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Se ei ole pakollinen, mutta suositeltava ensimmäistä kertaa jaksolle tuleville. Infotilaisuudessa tutustutaan tilaussaunan tiloihin, käydään läpi uintikäytäntöjä ja vauvauintiohjaajalta voi kysyä mieltä askarruttavista asioista.

 • Lyhyitä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa. Pidemmistä poissaoloista riittää tekstiviesti tai sähköposti, jossa ilmenee kuinka pitkään lapsi on mahdollisesti poissa.
  Jakson aikana järjestetään yksi korvausmahdollisuus ennalta ilmoitettuna päivänä. Kerralle voi osallistua, jos lapsi on joutunut olemaan poissa esim. sairauden takia kuluvan jakson aikana.

 • Vauva- ja taaperouinti maksaa 130€/jakso.  Samalle uintijaksolle osallistuvan sisaruksen hinta on 60€.  Sisaruksen ei tarvitse uida samassa ryhmässä. Yksi jakso koostuu kahdeksasta uintikerrasta, joiden altaassa olo aika 30min/kerta.
  Hinta kattaa vauvan tai taaperon lisäksi kaksi aikuista, uimahallipalveluiden käytön (suihku ja sauna) sekä alle kouluikäisen sisaruksen/sisarusten uintikerran uimahallin muissa altaissa hallin aukioloaikana. Huomaathan, että vauva- ja taaperouinti pidetään erillisessä tilassa tilaussaunassa ja uimahallin altaisiin menevä sisarus tarvitsee aikuisen seurakseen.
  Jaksomaksu maksetaan uimahallin kassalle. Ilmoita maksun yhteydessä lapsesi nimi ja ryhmäsi viikon päivä sekä kellonaika.
  Jaksomaksua ei voi suorittaa työnantajan tarjoamilla kulttuuri- tai liikuntaeduilla.

  • Kotona kannattaa kylpyveden lämpötilaa laskea asteittain +37:stä +32:een asteeseen.
  • Varaa riittävästi aikaa saapuessasi vauva- tai taaperouintiin.
  • Huolehdi siitä, että lapsesi perustarpeet (uni, ruokailu) on tyydytetty. Älä kuitenkaan syötä vauvaa juuri ennen uintia, jotta pulauttelu vähenee.
  • Peseydy huolellisesti ilman uimapukua. Kastele myös hiukset ja sido pitkät hiukset pesun jälkeen kiinni tai käytä uimalakkia/suihkumyssyä. Meikit tulee myös poistaa ennen altaaseen tuloa.
  • Ota korut pois (kellot, kaulakorut yms).
  • Vauvalla tulee olla pakaroiden kohdalta tiukka uima-asu. Uimavaippaa saa käyttää, mutta se ei ole pakollista.
  • Liiku peseytymistiloissa ja altaalla rauhallisesti kaatumisen välttämiseksi.
  • Ohjaaja pyytää ryhmän altaaseen edellisen ryhmän poistuttua.
  • Käy saunassa vasta uinnin jälkeen. Löylyä ei saa heittää, kun vauvat ovat saunassa.

Yhteystiedot