Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten liikunta

 • Järjestämme kesäuimakoulut riihimäkeläisille lapsille 7.6.-29.7.2022 välisenä aikana neljässä eri jaksossa uimahallissa ja maauimalassa.
  Ilmoittautumisaika on 2.5.-20.5.2022 ja ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Kurssit -osiossa.

  Uimakouluun voi ilmoittautua sinä vuonna kuin lapsi täyttää viisi vuotta. Alkeisuimakoulut pidetään uimahallin opetusaltaassa ja jatkouimakoulut maauimalassa 50m altaassa. Uimakoulupaikat arvotaan ilmoittautumisajan jälkeen ja niistä ilmoitetaan jaksolle päässeille 24.5.2022 klo 18 mennessä.

  Jakso kestää yhdeksän uintikertaa ja uintiajat ovat aina arkipäivisin samaan aikaan. Yksiuintikerta kestää 60 min. ja altaassa oloaika on 30 min. Uimaopettajat noutavat lapset uimahallin pääovelta ennen uimakoulua ja palauttavat samaan paikkaan uimakoulun jälkeen. Vanhemmat eivät pääse mukaan seuraamaan uimakoulua. Mukaan uimakouluun lapsi tarvitsee uima-asun, uimalasit ja pyyhkeet.

  Jakson hinta on 20 € ja samalle jaksolle osallistuvalle sisarukselle 13 €. Maksu suoritetaan uimalan kassalle ensimmäisen viikon aikana.

  Ryhmien kuvaukset

  Meritähti, Alkeis 1
  Meritähti ryhmässä tavoitteena on veteen totuttautuminen ja kastautuminen. Ryhmä pidetään uimahallin opetusaltaan matalassa päässä.

  Vedenneito, Alkeis 2
  Vedenneito ryhmässä tavoitteena on uinnin alkeiden oppiminen ja 10m uimataito. Harjoittelemme ryhmässä mm. kellumista, liukumista, myyrä- ja alkeisselkäuintia. Ryhmä pidetään uimahallin opetusaltaan syvässä päässä.

  Hylje
  Hylje ryhmässä tavoitteena on uintitekniikoiden oppiminen ja 25m uimataito. Harjoittelemme ryhmässä mm. alkeisuintia ja-rintauintia sekä myyräuintia. Opetus tapahtuu maauimalan 50m altaassa. Ryhmään osallistumisen edellytys on 10m uimataito.

  Kala, Tekniikka 2
  Kala ryhmässä tavoitteena on uintitekniikoiden oppiminen ja 50m uimataito. harjoittelemme ryhmässä mm. selkäkroolia, rintauintia ja krooliuintia. Opetus tapahtuu maauimalan 50m altaassa. Ryhmään osallistumisen edellytys on 25m uimataito.

  Erityisuimakoulu
  Erityislasten uimakouluun voi ilmoittautua erityistä tukea tarvitseva lapsi (autismin kirjo, ADHD, kehityksen viive, motoriset haasteet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet ym.) Avustaja saa tulla uimakouluun mukaan. Erityisuimakouluissa ryhmäkoko on normaalia pienempi (8 hlö), jotta jokainen lapsi pystytään huomioimaan yksilönä erityistarpeineen. Toimintaa voidaan myös eriyttää eli tehtäviä jaetaan taitotason mukaan kahden uimaopettajan voimin.

  Jakson päivämäärät ja ryhmien ajankohdat

  Jakso 1
  7.6.-17.6.2022

  Jakson 1 aikataulu
  9-10 Erityisuimakoulu
  10-11 Meritähti
  11-12 Vedenneito
  13-14 Vedenneito
  14-15 Kala/Hylje

  Jakso 2
  20.6.-1.7.2022
  Jakso 3
  5.7.-15.7.2022
  Jakso 4
  19.7.-29.7.2022

  Jaksojen 2-4 aikataulu
  9-10 Meritähti
  10-11 Vedenneito
  11-12 Vedenneito
  13-14 Vedenneito
  14-15 Kala/Hylje

  Lapsen päästyä uimakouluun on hyvä huomioida seuraavat asiat

  • Tuothan lapsesi uimakouluun vain terveenä!
  • Mikäli lapsella on jokin huomioitava asia (esim. diabetes, epilepsia) siitä pitää mainita uimaopettajalle ennen uimakoulujakson alkua.
  • Jos uimakoululaisella on aikaisemmasta uimakoulusta saatu uintikirja, niin se annetaan uimaopettajalle uimakoulun alussa.
  • Poissaolot ilmoitetaan uimaopettajalle tekstiviestillä. Myöhästymistapauksissa soittakaa uimaopettajalle ja hän noutaa lapsen uimahallin ovelta.
  • Uimaopettajalle voi toimittaa kirjallisen lupalapun, jos lapsella on lupa kulkea uimakoulumatkat yksin.
  • Pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni ennen uimakoulua.

  Riihimäen kaupungin liikunta- ja hyvinvointikeskus pidättää oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja kesäuimakouluista

 • Riihimäen maauimala, Salpausseläntie 16

  Liikennepuisto tarjoaa alle kouluikäisille mahdollisuuden opetella kaupunkiliikenteen sääntöjä Riihimäen maauimalan alueella. Rajatulla alueella lapsi pääsee opettelemaan turvallista liikennekäyttäytymistä potku- ja polkupyörillä ajamalla, huoltajan ohjauksella. Liikennepuistossa pyöräillessä tulee käyttää kypärää liikenteen turvallisuutta edistäen. Liikennepuiston aukioloaikoina liikennepuistossa on ohjaaja valvomassa sääntöjen noudattamista ja yleistä turvallisuutta

  Liikennepuiston säännöt

  1. Liikennepuisto on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille.
  2. Lapset ovat liikennepuistossa aina huoltajan vastuulla.
  3. Vanhempi voi tarvittaessa kulkea lapsen vierellä.
  4. Liikennepuistossa tulee noudattaa kaikille yhteisiä sääntöjä.
  5. Henkilökunnalla on oikeus keskeyttää lapsen ajaminen, jos siitä näyttää olevan vaaraa lapselle itselle tai muille puiston käyttäjille.
  6. Liikennepuistossa ajetaan vain liikennepuiston pyörillä.
  7. Liikennepuistossa pyöräiltäessä tulee käyttää kypärää. Jos omaa kypärää ei ole, puistosta löytyy kypärä lainattavaksi.
  8. Pyöräilyaika liikennepuistossa on max. 60 min
 • Riihimäen urheilutalo, Pohjolankatu 6

  Keväällä 2022 Peuhapäiviä ei järjestetä. 

  Peuhapäivät ovat perheliikunnan tapahtumia, joissa koko perhe pääsee liikkumaan ja leikkimään yhdessä saliin rakennetuilla temppuradoilla sekä peliareenoilla. Tapahtumat ovat maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

 • Riihimäen uimahallin kuntosali, Salpausseläntie 16

  • Tiistaisin kello 13.15–14.00
  • Kevätkausi 2.3.–27.4.2021

  Harjoittelua uimahallin kuntosalilaitteilla. Suunnattu yli 16-vuotiaille nuorille, joilla on toimintakyvyn rajoitteita ja / tai haasteita eri elämäntilanteissa. Ryhmään voi tulla kesken kauden. Uuden tulijan tulee ilmoittautua ohjaajalle vähintään päivää aikaisemmin.

 • Riihimäen uimahallin opetusallas, Salpausseläntie 16

  Keskiviikkoisin 24.3.–26.5.2021 (10 kertaa) kello 16.30–17.00

  Ryhmä on tarkoitettu aikuiselle ja alle 13-vuotiaalle lapselle, jolla on esim. arkuutta tai motorisia haasteita. Kohdistettu erityisesti lapselle, joka ei kasta kasvoja veteen. Ohjaus / ryhmä maksuton, uimahallin sisäänpääsymaksu maksettava.

Lisätietoja