Kulttuuriraide tuo Riihimäelle

Riihimäki on monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. Puistomaisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa musiikin, taiteen, teatterin, korkeatasoisten museoiden ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien parissa. Riihimäen ”Kotikaupunkipolku” esittelee kaupungin keskustaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti.

Riihimäki tunnetaan erityisesti museoiden kaupunkina, jossa sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuiset Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo.  Kaupungin oman taidemuseon peruskokoelmissa on mm. useita Helene Schjerfbeckin teoksia. Rautatienpuistossa sijaitseva Riihimäen kaupunginmuseo tallentaa ja esittelee riihimäkeläistä kulttuuriperintöä.

Riihimäki on myös teatteri- ja tapahtumakaupunki, jossa tasokkaan ammattiteatterin lisäksi toimivat nuorisoteatteri ja kesäteatteri. Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen kesäohjelmassa unohtamatta muita kulttuuritapahtumia.

Riihimäen Kulttuuristrategia 2007-2016

Me Rosvolat Riihimäen Kesäteatterissa 10.6.-29.7.2017

Siri Kolun menestyskirjoihin perustuva Me Rosvolat on tarina täynnä naurua, irtokarkkeja, yllättäviä käänteitä ja lapsuuden kesien ja vapauden tuoksua.

Katso esitysaikataulu ja varaa liput

Nykytaidetta Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta Vanhalla lasitehtaalla 1.7.-3.9.2017

Valtion taideteostoimikunnan 60 -vuotisjuhlavuoden näyttelysarja suomalaisesta nykytaiteesta vierailee vuoden aikana seitsemällä paikkakunnalla. Riihimäen Vanhalla Lasitehtaalla nähtävä Joka hetki on poikkeus on sarjan laajin näyttely ja esittelee 77 taiteilijan tai taiteilijaparin teoksia.

Lue lisää näyttelystä