Kulttuuriraide tuo Riihimäelle

Riihimäki on monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. Puistomaisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa musiikin, taiteen, teatterin, korkeatasoisten museoiden ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien parissa. Riihimäen ”Kotikaupunkipolku” esittelee kaupungin keskustaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti.

Riihimäki tunnetaan erityisesti museoiden kaupunkina, jossa sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuiset Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo.  Kaupungin oman taidemuseon peruskokoelmissa on mm. useita Helene Schjerfbeckin teoksia. Rautatienpuistossa sijaitseva Riihimäen kaupunginmuseo tallentaa ja esittelee riihimäkeläistä kulttuuriperintöä.

Riihimäki on myös teatteri- ja tapahtumakaupunki, jossa tasokkaan ammattiteatterin lisäksi toimivat nuorisoteatteri ja kesäteatteri. Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen kesäohjelmassa unohtamatta muita kulttuuritapahtumia.

Kuva lasiesineistä

Poikkea museoihin

Riihimäen museoissa on talven aikana monipuolinen näyttelytarjonta, joten nyt kannattaa lähteä museokierrokselle. Esillä on muun muassa pohjoismaista lasia, metsästysvalokuvia, lintuaiheista kuvataidetta sekä kertomuksia 1918 tapahtumista Riihimäellä. Tutustu museoiden tarjontaan.

Suomen lasimuseo
Suomen Metsästysmuseo
Riihimäen taidemuseo
Riihimäen kaupunginmuseo

Tule teatteriin

Riihimäen Teatterin tämän vuoden esityskauden aloittava Virkavalta on vuoden 2028 Suomeen sijoittuva uhkakuva tulevaisuuden yhteiskunnasta.

Lue lisää Riihimäen Teatterin kevätkauden ohjelmistosta

Riihimäen Nuorisoteatterin kevätkaudessa on peräti 13 ensi-iltaa. Ohjelmistosta löytyy sopivia näytelmiä sekä lapsille että aikuisille.

Tutustu Nuorisoteatterin esityksiin