Kulttuuriraide tuo Riihimäelle

Riihimäki on monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. Puistomaisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa musiikin, taiteen, teatterin, korkeatasoisten museoiden ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien parissa. Riihimäen ”Kotikaupunkipolku” esittelee kaupungin keskustaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti.

Riihimäki tunnetaan erityisesti museoiden kaupunkina, jossa sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuiset Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo.  Kaupungin oman taidemuseon peruskokoelmissa on mm. useita Helene Schjerfbeckin teoksia. Rautatienpuistossa sijaitseva Riihimäen kaupunginmuseo tallentaa ja esittelee riihimäkeläistä kulttuuriperintöä.

Riihimäki on myös teatteri- ja tapahtumakaupunki, jossa tasokkaan ammattiteatterin lisäksi toimivat nuorisoteatteri ja kesäteatteri. Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen kesäohjelmassa unohtamatta muita kulttuuritapahtumia.

Suomi 100 juhlavuoden tapahtumat Riihimäellä

Vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta, itsenäistä Suomea. Juhlavuoden teemana on Yhdessä tehden, vuosi on siis avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Myös meillä Riihimäellä Suomen satavuotisjuhlaa tehdään yhdessä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Tutustu juhlavuoden ohjelmaan

Itsenäisyysjuhlista löytyy jokaiselle riihimäkeläiselle sopiva

Riihimäellä juhlitaan itsenäisyyttä monin tavoin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä tehden. Juhlista löytyy jokaiselle sopiva. Koko kaupungin itsenäisyysjuhla järjestetään 6.12. klo 13.30 Urheilutalolla. Ilta jatkuu samassa paikassa Itsenäisyystanssiaisten merkeissä klo 18. Lapsille ja ikärikkaille on myös omat juhlansa.

Tutustu tarkemmin itsenäisyysjuhliin