Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki ei järjestä Asuntomessuja 2027 – Kokonharjun suunnittelu jatkuu siitä huolimatta

19.6.2024 Tiedotteet Asu ja rakenna Asuntomessut Asuminen Rakentaminen Tapahtumat Tontti

Havainnekuva, jossa matalia pienkerrostaloja kävelytien molemmin puolin. Muutamia ihmisiä kävelemässä ja pyöräilemässä tiellä. Keväinen sää, etualalla kahdessa koivussa vaaleanvihreät lehdet.
Havainnekuva Kokonharjun tulevasta asuinalueesta. Havainnekuva ilmentää, millaista luonnetta alueelle tavoitellaan. Kuva: Lundén Architecture Company

Riihimäen kaupunki on valmistellut vuoden 2027 Asuntomessujen järjestämistä Suomen Asuntomessut Osuuskunnan kanssa.

Kaupunki ja Suomen Asuntomessut ovat käyneet neuvotteluja messujen toteutuksen tarkentavasta sopimuksesta. Sopimuksen sisällöstä ei ole kuitenkaan päästy yhteisymmärrykseen.

”Haluamme kehittää Riihimäen tunnettuutta Etelä-Suomen työpaikkakeskittymien keskellä olevana kohtuuhintaisena ja sujuvasti pendelöitävänä kulttuurikaupunkina. Päätös vetäytyä messuhankkeesta oli pitkän harkinnan tulos. Hankkeen kokonaiskustannukset nousivat liian koviksi, joten Riihimäen kaupunki päätti vetäytyä hankkeesta”, kertoo kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Kokonharjun suunnittelua jatketaan

Riihimäen kaupunki jatkaa päämessualueeksi aiotun Kokonharjun kunnallistekniikan suunnittelua messuhankkeen päättymisestä huolimatta. Kokonharjun alue on tällä hetkellä rakentamaton ja pääosin metsäinen. Kokonharjusta muodostuu tulevaisuudessa luonnonläheinen pientalovaltainen asuinalue.

Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyi Kokonharjun kaavan toukokuussa. Kaupunki arvioi syksyllä alueen rakentamisen aikataulun uudelleen. Messuhankkeesta vetäytyminen mahdollistaa Kokonharjun rakentamisen rauhallisemmassa tahdissa.

Riihimäen tonttitarjonta monipuolistuu

Oheismessualueeksi suunnitellussa Jokikylässä on esirakentaminen käynnissä. Sekä Kokonharjun että Jokikylän asuinalueiden rakentuminen monipuolistaa Riihimäen tonttitarjontaa.

Kokonharjun uusi asemakaava mahdollistaa 55 omakotitonttia ja 6 tonttia, joille voi rakentaa pienkerrostaloja, rivitaloja, kaupunkipientaloja ja erillistaloja. Jokikylän alueen ensimmäinen tontinluovutuskilpailu on meneillään. Jokikylästä luovutetaan lisää kerrostalotontteja lähivuosien aikana.

Laskennallisesti Kokonharjun kaava mahdollistaa noin 640 uutta asukasta alueelle ja Jokikylän kaava noin 750 asukasta.

Lue lisää aiheesta

Jokikylän tontinluovutuskilpailu

Kokonharjun asemakaavaehdotus ja tonttijako nähtävillä (15.3.2024)

Riihimäen Asuntomessualueen nimeksi Kokonharju (20.2.2024)

Asuntomessut järjestetään vuonna 2027 Riihimäellä kahdella eri asuinalueella (13.9.2023)

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti asuntomessu- ja kampussopimukset (11.9.2023)

Lisätiedot