Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti asuntomessu- ja kampussopimukset

11.9.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Vaikuta ja tutustu Asemanseutu Asuntomessut Elinvoima Kaavoitus Kaupunginhallitus Päätöksenteko

Hämeen ammattikorkeakoulun kampusalue kuvattuna ilmasta käsin.
Hyrian kampusalue Riihimäellä Sakonkatu 1:ssa.

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina 11. syyskuuta muun muassa kaupungin ja Suomen Asuntomessujen välisen varaussopimuksen sekä Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja Hyria koulutuksen kampushankkeen aiesopimuksen.

Asuntomessuja koskevassa päätöksessä kaupunginhallitus edellyttää aitoa kehittämiskumppanuutta ja yhteiskehittämistä kaupungin, messuorganisaation ja sidosryhmäverkoston välille. Riihimäen kaupunki on neuvotellut Suomen Asuntomessut Osuuskunnan kanssa asuntomessujen järjestämisestä Kokon ja Jokikylän alueella kesällä 2027. Asuntomessujen järjestäminen tukee kaupungin kasvutavoitetta sekä tuo esille kaupungin asumisen mahdollisuuksia.

Varaussopimuksen hyväksymisen jälkeen Suomen Asuntomessut ei neuvottele muiden kaupunkien kanssa vuoden 2027 messuista. Varaussopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kaupunki ja messuorganisaatio aloittavat messujen yksityiskohtaisemman suunnittelun, jonka jälkeen on vuorossa yhteistoimintasopimuksen allekirjoitus. Varaussopimus raukeaa, mikäli yhteistoimintasopimusta ei ole allekirjoitettu 30.6.2024 mennessä.

Asuntomessusopimuksen lisäksi hallitus hyväksyi yksimielisesti kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria koulutuksen aiesopimuksen, jonka tavoitteena on luoda Riihimäen Asemanseudulle uusi kampusalue. Samalla hallitus oikeutti kaupunginjohtajan hyväksymään sopimukseen vähäisiä muutoksia.

Ammattikorkeakoulun uusi kampus voisi sijoittua joko Matkakeskuksen alueelle jo olemassa oleviin tai uusiin tiloihin tai Veturitallien pohjoispuolelle. Uusien tilojen rakentaminen tapahtuisi vuosina 2026–2027. Samalla Hyria ostaisi käyttöönsä ammattikorkeakoulun nykyiset Riihimäen kiinteistöt. Hyrian tarkoituksena on siirtää osa Sakonkadun toiminnoistaan ammattikorkeakoululta vapautuvaan kiinteistöön.

Aiesopimus ei ole luonteeltaan sitova. Lopullinen sitoutuminen tapahtuu hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä viimeistään 31.12.2026.

Tutustu kaupunginhallituksen esityslistoihin ja pöytäkirjoihin kaupungin verkkosivulla.