Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi Voimalan aiesopimuksen – Tampere-talo ja Akun Tehdas mukaan kehitystyöhön

30.1.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Koe ja näe Asemanseutu Arkkitehtuuri Elinvoima Kulttuuri Tapahtumat

Havainnekuva Riihimäellä sijaitsevan Voimalan lämpiöstä, jossa ihmiset seurustelevat keskenään isossa salissa.
Havainnekuva Voimalan lämpiöstä. Kuva: JKMM arkkitehdit

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi tiistain 30.1.2024 kokouksessaan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Voimalan kehittämiseen liittyvän aiesopimuksen. Kaupunginhallituksen päätös oli yksimielinen.

Kaupungin lisäksi aiesopimuksessa ovat mukana Tampere-talo-konserniin kuuluva tapahtumayhtiö Talo Events Oy ja Akun Tehtaan tapahtumateknisen palvelun yhtiö Oy Aku´s Factory Ltd.

Aiesopimuksella osapuolet sitoutuvat edistämään hankkeen toteutumista. Samalla Riihimäen kaupunki sitoutuu olemaan neuvottelematta muiden tapahtuma-alan toimijoiden kanssa. Talo Events Oy vastaa aiesopimuksen mukaan Voimalan pääsalin ja aulakerroksen ravintolapalveluiden ja ravintolakumppanin järjestämisestä. Akun Tehtaan roolina on toimia teknisenä asiantuntijana ja tapahtumatekniikan kumppanina.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää vanhasta voimalakiinteistöstä ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus. Voimala on noin 5 000 neliömetrin kokoinen punatiilinen rakennuskompleksi, joka toimii Riihimäen asemanseudun maamerkkinä.

Kaupungin toiveena on avata kulttuuri- ja tapahtumakeskus Voimala vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on suunnitteilla asuntomessut.

Li­sää tie­toa Voi­ma­las­ta

Uutinen 25.1.2024: Rii­hi­mäen Voi­ma­lan ke­hit­tä­mi­ses­tä ai­e­so­pi­mus – Tam­pe­re-talo-kon­ser­ni ja Akun Teh­das mu­ka­na ke­hi­tys­työs­sä

Uutinen 13.9.2023: Voimalan valmistelu eteen hankekehittäjien ja sijoittajien markkinavuoropuhelulla syyskuussa.

Uutinen 7.6.2023: Voimalasta kuoriutuu Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus.

Uutinen 9.5.2023: Riihimäen Voimalan avoimet ovet.

Uutinen 27.2.2023: Kaupunginhallitus hyväksyi Voimalan aiesopimuksen.

Uutinen 23.8.2023: Voimalalle on myönnetty Euroopan komission kehittämistukea ainoana hankkeena Suomessa.