Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus hyväksyi Itäisen koulun tarveselvityksen ja Voimalan aiesopimuksen

27.2.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Opi ja kasvata Asemanseutu Asuminen Kaupunginhallitus Koulut Perusopetus Päätöksenteko Voimala

Riihimäen kaupunginhallitus päätti maanantain 27.2.2023 kokouksessaan käynnistää Itäisen koulun ja päiväkodin hankesuunnittelun. Samalla hallitus hyväksyi kokonaisuutta koskevan tarveselvityksen.

Uusi Itäinen koulu tulee tarveselvityksen mukaan maksamaan noin 18,5 miljoonaa euroa. Peltosaaren vanhan koulun paikalle rakennetaan kolmisarjainen alakoulu, johon sijoitetaan päiväkoti, esikoulu ja kaupungin vaikeimmin vammaisten oppilaiden opetus. Perusopetusta koulussa saisi noin 400 oppilasta, päiväkodissa ja esikoulussa olisi paikat lähes 170 lapselle. Kouluun tulisi noin 800 neliön liikuntasali.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös kaupungin ja YIT Oyj:n välisen aiesopimuksen, jonka perusteella YIT sitoutuu myymään kiinteistöyhtiön kaupungille nimelliseen yhden euron hintaan.

Aiesopimus ei velvoita kaupunkia ostamaan kiinteistöyhtiötä. Sen sijaan YIT ei saa myydä kiinteistöä muille tahoille ennen aiesopimuksen raukeamista. Aiesopimus raukeaa, ellei kauppasopimusta ole allekirjoitettu 31.8.2023 mennessä. YIT omistaa koko Kiinteistö Oy Riihimäen Voimalan osakekannan.