Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Voimalan valmistelu etenee hankekehittäjien ja sijoittajien markkinavuoropuhelulla syyskuussa

13.9.2023 Tiedotteet Koe ja näe Asemanseutu Elinvoima Voimala

Punatiilinen voimalarakennus piippuineen edessä oikealla, Matkakeskus ja rautatie kuvassa vasemmalla.
Kuva: Kimmo Haapanen

Riihimäen kaupunki jatkaa rautatieaseman kupeessa sijaitsevan vanhan voimalaitoskiinteistön uuden käyttötarkoituksen kehittämistä potentiaalisten hankekehittäjien ja sijoittajien markkinavuoropuhelulla. Markkinavuoropuhelu toteutetaan syyskuun 2023 aikana.

Markkinavuoropuhelussa on tavoitteena etsiä uusia yhteistyökumppaneita hankkeen toteuttamiseksi. Lisäksi toimijoilta haetaan palautetta hankkeen sisältökonseptiin ja toteutusedellytyksiin. Konsulttitoimisto Capex Advisors avustaa Riihimäen kaupunkia markkinavuoropuhelun toteuttamisessa.

Hankkeen markkinavuoropuhelun ilmoitus ja aineistot on julkaistu julkisten hankintojen Hilma-sivustolla (www.hankintailmoitukset.fi).

Voimala muuttuu kulttuurin, elämysten ja tapahtumien tehtaaksi

Voimalan konseptia on kehitetty syksystä 2022 alkaen Euroopan komission Uusi eurooppalainen Bauhaus -rahoitteisella hankkeella. Hankkeessa työstetty Voimalan tulevaisuuden toimintakonsepti julkaistiin kesäkuussa 2023. Tämän jälkeen konsulttitoimistot Pink Eminence ja No Fear Agency & Promotion ovat jatkaneet sisältökonseptin kehittämistä ja etsineet Voimalan monitoimisalin operaattoria.

Tavoitteena on, että Voimala muuttuu kulttuurin, elämysten ja tapahtumien tehtaaksi, jonka kävijät ovat muun muassa musiikin, kulttuurin, robotiikan ja muotoilun ystäviä. Aikataulutavoitteena on Voimalan muutostöiden aloitus syksyn 2024 aikana ja valmistuminen vuoden 2026 aikana.

Voimalan kehittäjäkumppani haussa

Kaupungin tavoitteena on löytää hankkeelle kehittäjäkumppani tai -konsortio, joka ostaa rakennuksen ja tontin kaupungilta, toteuttaa hankkeen ja toimii hankkeen valmistuttua vuokranantajana Voimalassa toimiville yrityksille ja palveluille (kaupungille ja muille toimijoille).

Voimala on tontteineen tällä hetkellä rakennusliike YIT:n omistuksessa. Riihimäki on solminut YIT:n kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan Voimala siirtyisi kaupungin omistukseen yhdellä eurolla vuoden 2023 aikana. Kaupungilta kiinteistön on määrä siirtyä kehittäjäkumppanille vuoden 2024 aikana.

Riihimäen asemanseudun maamerkki

Voimala on noin 5 000 kerrosalaneliömetrin kokoinen punatiilinen rakennus, joka toimii Riihimäen asemanseudun maamerkkinä. Se sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Paloheimonkatu 2, 11130 Riihimäki.

Tavoitteena on, että Voimala olisi käytössä vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on myös suunnitteilla asuntomessut.

Lue aiempi tiedote: Riihimäen Voimalasta kuoriutuu Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus (7.6.2023)

Voimala.info

Lisätiedot