Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hatlamminsuon eläimiä

Kuvassa on kettu suolla ja kolme harakkaa.
Hatlamminsuo eläimet

Soilla elää runsas ja monipuolinen eläimistö ja kasvillisuus. Vuorotellessaan metsän kanssa suot luovat monille lajeille otollisia reunavyöhykkeitä. Soita kutsutaankin Suomen monimuotoisimmaksi ekosysteemiksi. Soilla elää myös useita erikoistuneita eläinryhmiä.

Vaikeakulkuisena maastona suot tarjoavat rauhallisen elinympäristön monille nisäkkäille ja linnuille. Monet sellaisetkin eläimet, jotka eivät varsinaisesti asu soilla, hyödyntävät niitä ravinnonhaussaan.

Hirvet ja peurat laiduntavat saraheinää, metsäjänis löytää ravintoa soiden laitamilta, kettu saalistaa soiden lintuja ja pikkunisäkkäitä, teeret pitävät soidinta ja nuolihaukat saattavat popsia suon yläpuolella lenteleviä sudenkorentoja.

Perhosista Hatlamminsuolla tavataan mm. kangasperhosia, hopeatäpläperhosia sekä suonkeltaperhosia. Etenkin allikoiden luona voi nähdä sudenkorentoja, tyypillisiä suolla esiintyviä lajeja ovat suoukonkorento, ruskohukankorento ja lampikorennot.

Hatlamminsuon matelijoista tunnetuin on kyykäärme, onhan niiden elämää tutkittu Hatlamminsuolla aina väitöskirjaksi asti. Kyykäärmeet talvehtivat Hatlamminmäellä. Myös sammakoita ja sisiliskoja tavataan suolla runsaasti.