Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvassa on hiiri.
Kuva: Pixabay

Tuholaisten torjunta

Tuhoeläimet aiheuttavat monenlaista vahinkoa elintarvikkeille, tuotteille sekä rakennuksille. Lisäksi ne saattavat aiheuttaa terveydellistä haittaa ihmisille ja kotieläimille. Tuhoeläimet likaavat raaka-aineita ja tuotteita ulosteillaan, virtsahapolla, kehräämällään seitillä, toukka- ja kotelonahoilla, kuolleilla yksilöillä sekä jyrsijöiden karvoilla. Puutuholaiset pilaavat puurakenteita ja huonekaluja. Rotat ja hiiret aiheuttavat syömä- ja jyrsintävahinkoja. Tekstiilituholaiset aiheuttavat merkittävää aineellista tuhoa erityisesti luonnonkuiduille.

Tuholaisten torjunnassa ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Pidä asuntojen keittiö- ja pesutilat riittävän puhtaina. Puhdista viemärien lattiakaivot ja vesilukot tulee säännöllisesti. Pidä myös ullakot ja kellaritilat siisteinä. Korjaa pikaisesti kaikki rakenteelliset viat, kuten muun muassa reiät, raot, halkeamat ja rikkoutuneet viemärinkannet. Pidä kiinteistöjen jätekatokset siisteinä. Roskalaatikoiden tulee olla ehjiä. Huolehdi myös siitä, että roskalaatikot puhdistetaan säännöllisesti ja tyhjennetään riittävän usein.

Ympäristöterveydenhuollosta saat

  • tuhoeläinten tunnistuspalvelua,
  • neuvoja ja ohjeita tuholaisten torjunnasta ja
  • tietoa torjunta-aineista ja menetelmistä.

Oikeat torjuntamenetelmät ovat edellytys hyvän torjuntatuloksen aikaansaamiseksi. On ehdottoman tärkeää, että käytät torjunta-aineita oikein ja tarkoituksenmukaisilla välineillä.

Yhteystiedot