Hyppää sisältöön
Kuvassa on hiiri.
Kuva: Pixabay

Tuholaisten torjunta

Tuhoeläimet aiheuttavat monenlaista vahinkoa elintarvikkeille, tuotteille sekä rakennuksille. Lisäksi ne saattavat aiheuttaa terveydellistä haittaa ihmisille ja kotieläimille. Tuhoeläimet likaavat raaka-aineita ja tuotteita ulosteillaan, virtsahapolla, kehräämällään seitillä, toukka- ja kotelonahoilla, kuolleilla yksilöillä sekä jyrsijöiden karvoilla. Puutuholaiset pilaavat puurakenteita ja huonekaluja. Rotat ja hiiret aiheuttavat syömä- ja jyrsintävahinkoja. Tekstiilituholaiset aiheuttavat merkittävää aineellista tuhoa erityisesti luonnonkuiduille.

Tuholaisten torjunnassa ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Asuntojen keittiö- ja pesutilat tulee pitää riittävän puhtaina. Viemärien lattiakaivot ja vesilukot tulee puhdistaa säännöllisesti. Myös ullakot ja kellaritilat tulee pitää siisteinä. Kaikki rakenteelliset viat kuten muun muassa reiät, raot, halkeamat ja rikkoutuneet viemärinkannet tulee korjata nopeasti. Kiinteistöjen jätekatokset tulee pitää siisteinä, roskalaatikoiden tulee olla ehjiä ja niitä on säännöllisesti puhdistettava ja tyhjennettävä riittävän usein.

Ympäristöterveydenhuollosta saa

  • tuhoeläinten tunnistuspalvelua
  • neuvoja ja ohjeita tuholaisten torjunnasta ja
  • tietoa torjunta-aineista ja menetelmistä.

Oikeat torjuntamenetelmät ovat edellytys hyvän torjuntatuloksen aikaansaamiseksi. On ehdottoman tärkeää, että torjunta-aineita käytetään oikein ja tarkoituksenmukaisilla välineillä.

Yhteystiedot