Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuva: Pixabay

Asumisterveys

Mikäli epäilet terveyshaittaa asunnossasi, ota aina ensin yhteyttä asuinhuoneesi/kiinteistön omistajaan tai ylläpidosta vastaavaan isännöitsijään. Heidän velvollisuutensa on tehdä tarpeellisia rakennusteknisiä tarkastuksia sekä korjaustoimenpiteitä asumisterveydellisen ongelman poistamiseksi. Jos mielestäsi tehdyt toimenpiteet eivät ole olleet riittäviä ja epäkohta esiintyy edelleen, ota yhteyttä terveydensuojeluun.

Ennen asunnontarkastuspyynnön jättämistä tulee olla yhteydessä kiinteistön omistajaan tai isännöitsijään. Ilmoitamme aina sovitun tarkastusajan isännöitsijälle, joten isännöitsijän yhteystietojen on oltava ajantasaiset, ja syy asunnontarkastuspyyntöön tulee perustella lomakkeella. Viranomaisen ensimmäinen tarkastus terveyshaittaepäilyn selvittämiseksi ja siihen liittyvä jatkotutkimustarpeen määrittely on asukkaalle maksuton.

Mikäli epäilet terveyshaittaa

  • Mikäli olet samalla asuintilan omistaja sekä asukas, etkä vuokralainen, käänny yksityisyritysten puoleen asuintilaasi liittyvissä asumisterveydellisissä ongelmissa. Terveydensuojeluviranomainen antaa pääsääntöisesti vain ohjausta, sekä neuvontaa yksityiskiinteistön omistajille.

  • Ota yhteyttä kiinteistön omistajaan tai ylläpitäjään.

Yhteystiedot