Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lukemisesteisten Celia-palvelut

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta lukemisesteisille muun muassa e-äänikirjoina ja äänikirjoina.

Lukemiseste voi olla esimerkiksi:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esimerkiksi lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esimerkiksi keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esimerkiksi sairauden toipilasaika)

Lisätietoja palveluista löydät Saavutettavuuskirjasto Celian verkkosivuilta.

Mikäli olet epävarma oikeudestasi Saavutettavuuskirjasto Celian palveluihin, ota yhteyttä kirjastoon tai kysy suoraan Celian asiakaspalvelusta: puhelinnumero: 0295 333 050 ja sähköposti: palvelut@celia.fi.

Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan. Saavutettavuuskirjasto Celian kokoelmaa voit selata ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa.

Vuoden 2023 alusta Celian uusi virallinen nimi on Saavutettavuuskirjasto Celia. Uusi nimi kuvaa aiempaa paremmin sekä Celian moninaista asiakaskuntaa että kirjaston laajaa tehtäväkenttää.

Liity Celian asiakkaaksi Riihimäen kaupunginkirjaston kautta

Sinulle varataan aika verkkotunnusten tekoa varten. Tunnuksilla voit kuunnella ja ladata Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjoja verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää, että sinulla on toimiva sähköpostiosoite.

Jos verkkopalveluiden käyttö on sinulle vaikeaa, voit saada äänikirjoja postitse kotiisi tai lainata kirjastosta Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voit kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai DVD-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Yhteystiedot