Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ikäihmisten palvelut

Tältä sivulta löydät ikäihmisille tarjoamamme palvelut, joihin kuuluvat muun muassa Kir­jat ko­tiin -pal­ve­lu, Celian pal­ve­lut lu­ke­mi­ses­tei­sil­le sekä di­gi­val­men­nus.

Kirjat kotiin -palvelu

Riihimäen kaupunginkirjaston Kirjat kotiin -palvelu on tarkoitettu sinulle, joka et korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi voi itse tulla kirjastoon.

Kirjat kotiin -palvelu on täysin maksuton palvelu. Ennen palvelun aloittamista kysymme lukumieltymyksiäsi ja teemme palvelusopimuksen.
Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisena esimerkiksi sairauden ajaksi. Käytössäsi on kaikki kirjaston aineisto. Aineisto toimitetaan sinulle kotiin 6 viikon välein ja kirjaston henkilökunta huolehtii aineistosi eräpäivistä.

Halutessasi voit saada valmiiksi kootun kirjakassin toivomustesi mukaisesti. Kirjakassin toimittaa valtuuttamasi henkilö.

Kirjat kotiin -palvelun asioissa voit ottaa yhteyttä kirjastoon. Palvelusta vastaa Heidi Rönn (yhteystiedot sivun alaosassa).

Virsun lukupiiri

Vapaaehtoiskeskus Virsussa lukupiiri on kokoontunut jo syksystä 2009 lähtien. Joka kuukausi kymmenkunta innokasta piiriläistä kokoontuu jakamaan lukukokemuksensa. Syksystä 2021 alkaen Virsun lukupiiri kokoontuu Riksulassa, osoitteessa Eteläinen Asemakatu 2.

Palvelut lukemisesteisille – Celia

Celia on erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja lukemisesteisille.

Voit rekisteröityä Celian asiakkaaksi kirjastossa, jos sinulla on jokin lukemiseste.

  • Celian verkkopalveluasiakkaana voit kuunnella e-äänikirjoja omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä noin 40 000 kirjaa.
  • Jos verkkopalveluiden käyttö on sinulle vaikeaa, voit saada äänikirjoja myös CD-levyinä kotiisi tai voit lainata kirjastosta CD-muotoisia äänikirjoja.
  • Kirjaston rekisteröijät voivat liittää lukemisesteisiä asiakkaita Celian äänikirjapalvelun verkkoasiakkaiksi tai CD-äänikirjojen lainaajiksi

Celian verkkosivut: https://www.celia.fi/.

Ikäihmisten palvelua koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä