Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uudistetut Hirsimäenpuisto ja Lasinpuhaltajan puisto avataan käyttöön

21.11.2023 Tiedotteet Puistot ja viheralueet

Hirsimäenpuiston leikkiteline talvisessa maisemassa.
Hirsimäenpuiston uusia leikkitelineitä. Kuva: Päivi Sundman

Uudistettu Hirsimäenpuisto avataan käyttöön Hirsimäen päiväkodin lasten kanssa keskiviikkona 22. marraskuuta.

Saneerauksen yhteydessä puistoon palautettiin vuoden 1969 puistosuunnitelman mukaiset kaksi leikkialuetta. Vauhdikkaammat leikit keskittyvät nyt alueen keskiosaan ja taaperoleikit alueen eteläosaan. Toivottu ulkoliikuntapiste rakennettiin alueen pohjoisosaan.

”Uusittu puisto on jo otettu innokkaasti käyttöön ja suosikiksi noussut tuplaköysirata on aiheuttanut jopa jonojen muodostumista”, puistovastaava Saila Nummela kertoo. Lisäksi valaistuksen rakentaminen puistoon on saanut runsaasti kiitosta.

Lasinpuhaltajan puiston avajaiset keväällä

Myös uusittu Lasinpuhaltajan puisto avataan asukkaille marraskuun loppuun mennessä. Lasinpuhaltaja-patsaan kohdevalaistus ja Laurinpolun portaiden kaidevalaistus saadaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Kokinmäen liikenneturvallisuuteen tehdään vielä parannuksia ja Lasinpuhaltaja-patsaan alaosaan tullaan asentamaan uudet graniittilevyt. Lisäksi muita pieniä viimeistelytoimenpiteitä tehdään vielä ensi keväänä.

”Keskuskadun päätepisteen ilme on kohentunut jo huomattavasti, vaikka maa on mullalla ja yleisilme on toistaiseksi vielä karu”, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman iloitsee.

”Puiston avajaisia vietetään ensi vuonna, kun nurmikko on alkanut kasvamaan ja kasvillisuus kukoistamaan.”

Puiston läpi luontaisesti muodostunut kulkuväylä rakennettiin uudistuksessa kivituhkakäytäväksi, jossa on käytetty sideainetta eroosion estämiseksi.

”Oikoväylä on jyrkkä, eikä siinä ole talvikunnossapitoa, joten polulle ei kannata lähteä liukkaalla kelillä”, Sundman varoittaa. Huomioitavaa on myös, että polulla pyöräily on kielletty.

Leikkipuistoista kaupunki muistuttaa, että koiria ei saa tuoda lasten leikkipaikoille.

Hirsimäenpuisto uudistuu (30.6.2023)

Lasinpuhaltajan puiston kasvojen kohotus: Riihimäen ikoninen näkymä entistä ehommaksi (5.1.2023)

Puistojen suunnitelmat kaupungin Puistot-verkkosivulla

Lisätiedot