Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Temppelikadun katutyöt alkavat

22.8.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut Katusuunnitelma Katutyöt Keskusta

Katutyömaa. Kuvan keskiössä putki, lapio ja työskentelevän henkilön saappaat.
Kuva: Jenniina Nummela

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on käsitellyt Temppelikadun katusuunnitelmaa koskevan asiakokonaisuuden ja Temppelikadun katusuunnitelma on saanut lainvoiman.

Kaupunki aloittaa katusuunnitelman toteutuksen ajoradan osalta jo käynnissä olevan Riihimäen Veden urakan kanssa, jotta liikenteelle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Riihimäen Veden urakan päätyttyä Riihimäen kaupunki kilpailuttaa kevyen liikenteen väylien, valaistuksen ja vihertöiden toteutuksen.

Puistolehmukset joudutaan kaatamaan

Työt aloitetaan puistolehmusten kaadolla alustavan arvion mukaan 28. elokuuta alkavalla viikolla. Puut joudutaan kaatamaan jo tässä kohtaa rakentamistöitä, jotta kadun hulevesikaivot ja reunatuet saadaan tehtyä katusuunnitelman mukaisiin kohtiin. Nykyisten puiden juuret ovat myös kasvaneet ajoradan rakennekerroksiin, joten ne on poistettava työn tässä vaiheessa, jotta rakennekerrokset saadaan uusittua.

Syksyn töihin kuuluvat myös hulevesien ritiläkaivojen asentaminen sekä kadun rakennekerrosten tekeminen koko ajoradan osalta valmiiksi. Myös reunakivet asennetaan tämän syksyn aikana.

Kilpailutuksen jälkeen syksyn ja kevään aikana tehdään lopullinen asvaltointi ja pyöräkaistat. Kaadettavien puiden tilalle istutetaan uudet puistolehmukset katusuunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja mm.

Hankkeen etenemistä voi seurata kaupungin Kadut-verkkosivulla

Kaupungin uutinen Temppelikadun uudistamisesta (9.1.2023)

Kaupungin uutinen Temppelikadun uudistustöiden viivästyksestä (26.4.2023)

Kaupunkitekniikan Facebook-sivu

Yhteystiedot