Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Temppelikatu uudistuu vuoden 2023 aikana

9.1.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Vaikuta ja tutustu Asuminen Kadut Katusuunnitelma Keskusta Osallisuus

Luminen ja jouluvalaistu Riihimäen Temppelikatu

Riihimäen Temppelikadun uudistus alkaa tänä vuonna ja Temppelikadun katusuunnitelman muutosehdotus on tulossa nähtäville 11.1.2023.  Voit tutustua siihen täällä.

Suunnitelman mukaan Temppelikadulle tehdään ajoradan reunoille yksisuuntaiset pyöräkaistat samalla, kun nykyisten jalankulkuväylien huonokuntoinen pinta uusitaan. Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden liikkuminen eri tilassa parantaa erityisesti jalankulkijoiden kokemaa liikenneympäristön turvallisuutta edistäen samalla pyöräliikenteen sujuvuutta. Tällä hetkellä jalkakäytävien pintamateriaalina on betonilaatta.

Myös Temppelikadun pysäköintiin on tulossa muutoksia. Riihimäen kaupungin pysäköintiohjelman mukaan Temppelikadulla pysäköidään eniten iltapäivisin, jolloin kadun pysäköintipaikoista on käytössä noin 64 prosenttia. Pysäköintipaikkoja on tällä hetkellä 36.

”Kun nykyisellään poliiseille varatut paikat saadaan yleiseen käyttöön, niin tulevaisuudessa pysäköintipaikkoja on 28, joista kaksi varataan liikuntaesteisille. Myös polkupyörille tehdään pysäköintitilaa. Vaikka pysäköintipaikkoja vähennetään, niiden määrä on riittävä ruuhkaisinakin aikoina”, suunnittelija Jarno Mansikka sanoo.

Lisäksi Temppelikadun lehmusten puukujanne uusitaan. Arboristi on tutkinut kadun varren noin 50-vuotiaat lehmukset ja ne ovat kaikki huonokuntoisia. Puut ovat kärsineet monenlaisista haitoista, kuten maan tiivistymisestä, ravinteiden puutteesta ja rakennustöistä. Monilla puista on kuolleita ja vaurioituneita latva- ja pääoksia. Vanhojen lehmusten tilalle istutetaan kapealatvaisia lehmuksia.

Temppelikadun valaistus uusitaan ja kadulle asennetaan led-valaisimet. Uudet valaisimet ovat kaksipuoleisia, jolloin ne valaisevat nykyisiä valaisimia paremmin myös jalankulkuväyliä.

Temppelikatu kuuluu Riihimäen esteettömän liikkumisen tavoiteverkkoon, jonka tavoitteena on esteettömyyden erikoistason laatutaso. Tämä tarkoittaa esteettömyyden kokonaisvaltaista huomioimista. Temppelikadun katusuunnitelman muutoksen tavoitteena on parantaa jalankulku- ja pyöräilyväyliä ja edistää esteettömän liikkumisen edellytyksiä.

Temppelikadun uudistus edistää RakasRiksu 2035 -strategian mukaista viihtyisää elinympäristöä ja kestävää liikkumista.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue Katusuunnittelu