Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä koulutaipaleen aloittaa noin 280 ekaluokkalaista

4.8.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Koulut Lukio Perusopetus

Aakkosia papereilla seinällä

Riihimäen kaupungin esiopetuksen yksiköt, perusopetuksen koulut ja lukio aloittavat lukukautensa keskiviikkona 9.8.2023. Riihimäellä aloittaa tänä syksynä

  • 252 lasta kuusivuotiaiden esiopetuksessa
  • noin 262 ensimmäisen vuosiluokan oppilasta
  • 170 lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa

Koulutyö alkaa Riihimäellä yhteensä noin 3000 perusopetuksen oppilaalla ja 505 lukiolaisella.

Harjunrinteen koulussa opetus käynnistyy normaalisti kesällä tapahtuneesta vesivahingosta huolimatta. Muutama korvaava tila tarvitaan opetusta sekä oppilashuollollisia palveluita varten. Tarvittavat tilat etsitään mahdollisimman läheltä koulua. Koululla tehtävät korjaustyöt jatkuvat alkuperäisen suunnitelman mukaisesti syyslukukauden ajan.

Perusopetuksen oppilaiden huoltajia ja lukiolaisten kotiväkeä tiedotetaan tarkemmin lukuvuoden alkamiseen liittyvistä käytännöistä.

Riihimäen päiväkodit ovat toiminnassa maanantaista 31.7.2023 alkaen. Lapset tulevat varhaiskasvatuksen piiriin elo-syyskuun aikana yksilöllisten aikataulujen mukaan.

Kou­lu­kul­je­tus

Peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat ostaa lukukausi- ja lukuvuosiliput mobiililippuina. Koululaisen tai opiskelijan mobiililipun saadakseen tulee kirjautua uudelleen Reitit ja Liput -sovellukseen, vaikka olisi ollut lippu edellisvuonna. Tämä vaatii pääsyn koulun tai oppilaitoksen oppilas- tai opiskelijasähköpostiin.

Näyttölipun voi ostaa Tietotuvasta (Eteläinen Asemakatu 2), jonne tarvitaan koulun tai oppilaitoksen leimalla varustettu tilauslomake sekä lipun hakijan valokuva.

Koululaiset ja opiskelijat voivat kulkea maksutta R-liikenteen linja-autoissa 9. elokuuta. Tämä koskee myös Riihimäki–Ryttylä-seutuliikenteessä matkustavia koululaisia.

Oppilaat, joille on myönnetty koulukuljetusetuus, saavat lisätietoja sähköpostitse ennen koulun alkua. Koulukuljetushakemuslomake on täytettävissä kaupungin verkkosivulla.

Lisätiedot syksyn joukkoliikenteestä löydät täältä.

Lisätiedot koululaisten ja opiskelijoiden matkalipuista löydät täältä.

Oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset, joiden koulumatka on yli seitsemän kilometriä kotiovelta koulun ovelle, saavat KELAn koulumatkatukea. Hakemuksen saa lukion kansliasta tai KELAn nettisivuilta. Ei-oppivelvollisten lukiolaisten koulumatkatuki ohjeistetaan ensimmäisenä koulupäivänä.

Koulujen alkaessa pyydämme kaikkia liikkujia noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta ja huomiomaan lukuvuoden aloittavat lapset ja nuoret.

Lisätiedot