Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 6. marraskuuta Voimala-hanketta

2.11.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asemanseutu Asuntomessut Elinvoima Kaupunginhallitus Voimala

Punatiilinen voimalarakennus piippuineen edessä oikealla, Matkakeskus ja rautatie kuvassa vasemmalla.
Kuva: Kimmo Haapanen

Kaupunginhallituksen käsittelyyn tulee maanantaina 6. marraskuuta kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen lisäksi Voimala-hankkeen eteneminen. Riihimäen kaupunki on etsinyt ideoita rautatieaseman kupeessa sijaitsevan vanhan voimalaitoskiinteistön uudeksi käyttötarkoitukseksi.

Voimalan tulevaisuuden toimintakonseptiraportti julkaistiin kesäkuussa 2023. Konseptissa entinen voimalaitos muuttuu kulttuurin ja elämysten tehtaaksi musiikin, kulttuurin, robotiikan, muotoilun ja hyvinvoinnin ystäville.

Markkinavuoropuhelun tulokset ovat valmistuneet

Kaupunki järjesti syys-lokakuussa 2023 markkinavuoropuhelun, jolla kartoitettiin potentiaalisten hankekehittäjien, sijoittajien ja operaattorien kiinnostusta hankkeeseen. Vuoropuhelussa arvioitiin myös kaupungin kannalta parasta hankkeen toteutusmallia.

Markkinavuoropuhelun yhteenvedon perusteella kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se valtuuttaisi kaupunginjohtajan kilpailuttamaan ja tilaamaan hankekehityskonsultoinnin. Hankekehitysvaiheen tavoitteena on sitovien sopimusten aikaansaaminen Voimalan sijoittajan, vuokralaisten ja salioperaattorin kanssa rakennusvaiheen aloituksen mahdollistamiseksi.

Riihimäen asemanseudun maamerkki

Voimala on noin 5 000 kerrosalaneliömetrin kokoinen punatiilinen rakennus, joka toimii Riihimäen asemanseudun maamerkkinä. Se sijaitsee rautatieaseman kupeessa osoitteessa Paloheimonkatu 2, 11130 Riihimäki.

Tavoitteena on, että Voimala olisi käytössä vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on myös suunnitteilla asuntomessut.

Voimalan valmistelu etenee hankekehittäjien ja sijoittajien markkinavuoropuhelulla syyskuussa (13.9.)

Voimala.info

Kaupunginhallituksen esityslista 6.11.

Kaupunginjohtajan ehdotus Riihimäen kaupungin talousarvioksi (2.11.)