Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ajankohtaisia kaavoitus-, katu-, puisto- ja vesihuoltohankkeita esitellään Riksulassa 8. huhtikuuta

2.4.2024 Tiedotteet Asu ja rakenna Asemanseutu Asuminen Jokikylä Kaavoitus Katutyöt Keskusta Rakentaminen Riksula Tapahtumat

Jokikylän asuinalue ja puisto on yksi Riihimäen asemanseudun yleissuunnitelman mukaisista uusista asumisen alueista. Kuva: Riihimäen kaupunki

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita kuulemaan kaavoituksen suunnitelmista sekä tämän vuoden katu-, puisto- ja vesihuoltorakentamisen hankkeista Riksulaan (Eteläinen Asemakatu 2) maanantaina 8. huhtikuuta kello 17.30–19.30.

Kaavoituspäällikkö Niina Matkala, katupäällikkö Antti Kitinoja ja tekninen johtaja Maria Vasko esittelevät tilaisuudessa kaupungin kohteita. Riihimäen Vedeltä kohteita esittelevät verkostopäällikkö Heidi Salosaari ja vesihuoltoinsinööri Anne Majaniemi. Tilaisuus on kaikille avoin.

Kaupunki uudistuu kohde kerrallaan

Riihimäen kaupungin tavoitteena on lisätä asuntoja, palveluja ja työpaikkoja keskeisillä paikoilla asemanseudulla ja keskustassa. Sen lisäksi kaavoitetaan uutta asumista olemassa olevaa kaupunkirakennetta harkitusti täydentäen.

Katu-, puisto- ja vesihuoltorakentamisessa merkittävimmät kohteet tänä vuonna ovat

  • Jokikylän yleisten alueiden rakentaminen
  • Hämeenaukion uudistus
  • Temppelikadun perusparannus
  • Kokonharjun uusi kaava-alue
  • Kaivokadun-Kaartokadun alueen putkistosaneeraus ja täydennys
  • Ansatien ja Kinturintien pohjoisosan rakentaminen
  • Savottapuiston lähiliikuntapaikan uusiminen Parooninmäessä
  • Museokadun vesihuolto- ja katusaneeraus
  • Paloheimonkadun, Hallikujan, Torikujan ja Välittäjän putkistosaneeraus ja täydennys.

Työ asemanseudun kehittämiseksi jatkuu

Jokikylän uuden asuinalueen ja puiston rakentamistyöt ovat alkaneet viime vuonna esirakentamistöillä. Töihin on kuuluneet muun muassa erilaiset johto- ja putkisiirtotyöt sekä pilaantuneiden maiden puhdistamistyöt. Tällä hetkellä käynnissä on Riihimäen Veden johtosiirtotyöt Eteläisen Asemakadun alueella. Jokikylän asuinalueen rakentamisen työvaiheita toteutetaan koko vuoden ajan ja rakentaminen tulee jatkumaan vielä seuraavina vuosina.

Kaupunki varautuu tämän vuoden aikana Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kampuksen mahdolliseen sijoittumiseen Matkakeskuksen Liikeradalle tai Veturitallien pohjoisosiin asemanseudulla. Mikäli sijainniksi valikoituu Liikerata, asemakaavan muutostyö on tarkoitus aloittaa syksyn kuluessa. Pääradan itäpuolella kaupunki puolestaan valmistautuu asemakaavan muuttamiseen Kanta-Hämeen hyvinvointialueen (OmaHäme) sote-palvelukeskusta varten.

Uutta pientaloasumista houkutteleviin sijainteihin

Kuluvan vuoden aikana kaupunki jatkaa Kokonharjun asemakaavoituksen parissa ja aloittaa Herajoen keskustan asemakaavoituksen. Tarkoituksena on luoda molemmille alueille lähtökohdat omaleimaiselle pientalorakentamiselle.

Kokonharju on Riihimäelle vuonna 2027 suunniteltujen asuntomessujen pääalue. Kokonharjun katujen ja vesihuollon rakentamistöiden on tavoite alkaa jo tulevana syksynä.

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisia kuulumisia näistä ja muista hankkeista.

Lue lisää

Kaavoituskatsaus ja -ohjelma 2024

Katujen ja yleisten alueiden rakentaminen

Puistojen ja ulkoilupaikkojen rakentaminen

Jokikylän yleisten alueiden suunnittelu ja rakentaminen

Lisätiedot