Huom! Huomioithan koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi joukkoliikenteessä matkustaessasi seuraavat asiat:

  • matkusta vain terveenä
  • käytäthän maskia (kuljettajalta voi ostaa maskin hintaan 1 € / kpl)
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta (paikallisliikenteen busseissa on saatavilla käsidesiä)
  • yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan
  • pidä mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin matkustajiin ja kuljettajaan
  • vältä mahdollisuuksien mukaan käteisellä maksamista

Aikataulut ja reitit

Paikallisliikenne 9.8.–31.12.2021

Paikallisliikenteen aikataulujulkaisu, syksy 2021

Huom! Linjat 1 ja 2 sekä palvelulinja ajavat poikkeusreittejä Otsolassa. Lisätietoja löytyy täältä.
Huom! Merkoksen pihassa ollut pysäkki on siirretty Merkoksenkadun varteen. Lisätietoja löytyy täältä. Aikataulujulkaisussa pysäkki näkyy vielä vanhassa paikassaan.

Poikkeavat ajopäivät

6.11.2021 sunnuntailiikenne
6.12.2021 sunnuntailiikenne
24.12.2021 lauantailiikenne (klo 13 jälkeen rautatieasemalta lähteviä lähtöjä ei ajeta)
25.12.2021 ei liikennöintiä

Reittiopas

Paikallisliikenteen reitti- ja aikataulutiedot löytyvät myös Matkahuollon reittioppaasta. Oppaasta näkee lisäksi kaikkien Matkahuollon järjestelmässä olevien seutu- ja kaukoliikenteen bussien reitit ja aikataulut.
Reittioppaan voi myös ladata sovelluksena älypuhelimeen. Lisätietoja Reitit & Liput -sovelluksesta. Sovelluksella voi myös ostaa sekä paikallisliikenteen että joidenkin seutu- ja kaukoliikenteiden lippuja.

Oppaaseen syötetään lähtöpaikka ja määränpää joko kartalta valitsemalla tai kirjoittamalla hakulaatikkoon. Halutessaan voi myös käyttää automaattista paikannusta. Lähtöpaikan ei tarvitse olla pysäkki, sillä opas näyttää myös kävelymatkat. Hakulaatikkoa käyttäessä kannattaa ennen tai jälkeen kadun tai paikan nimeä kirjoittaa ”Riihimäki”, jolloin oikean paikan löytäminen helpottuu. Opas myös muistaa aiemmin haetut paikat.

Reittihaku kertoo kellonajaltaan lähimpänä olevat reitit. Haettavaa päivämäärää ja kellonaikaa voi vaihtaa hakulaatikoiden alapuolelta (sovelluksessa oikeasta yläreunasta). Oppaan tarjoamissa reiteissä saattaa näkyä välillä pitkiäkin kävelymatkoja, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Eri ajankohdasta voi löytyä yhteyksiä, joissa kävelymatkat ovat lyhyempiä.

Alla olevalla hakulaatikolla voi myös hakea reittejä. Haku ohjautuu reittioppaaseen.

Seutuliikenne

Riihimäen alueella seudullista bussiliikennettä on Lopen, Tervakosken ja Ryttylän suuntiin. Seutuliikenteen kaikkien vuorojen lähtö- ja päätepysäkki Riihimäellä on matkakeskus. Riihimäki-Loppi ja Riihimäki-Ryttylä -seutuliikenteen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta tai reittioppaasta. Riihimäki-Tervakoski -seutuliikenteen aikataulut löytyvät Hämeenlinnan reittioppaasta.

Kaukoliikenne

Riihimäellä pysähtyy usean eri liikennöitsijän kaukoliikenteen vuoroja. Kaukoliikenteen vuoroista muutama käy matkakeskuksella ja suurin osa pysähtyy vain valtatien 3 Kormuntien eritasoliittymän pysäkeillä. Kaukoliikenteen aikataulut löytyvät kootusti Matkahuollon aikatauluhausta tai reittioppaasta (aivan kaikkien liikennöitsijöiden tietoja ei välttämättä ole Matkahuollossa) sekä kunkin liikennöitsijän ajamien vuorojen osalta liikennöitsijän omilta verkkosivuilta.

Junaliikenne

Junaliikenteen aikataulut löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Tietoja Riihimäen asemasta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 65 Ei 160 Kyllä 65 Ei 160