Hyppää sisältöön
Taidekoulun kädentaitoryhmän oppitunti.
Kuva: Jenniina Nummela

Koulu ja opettajat

Yhteystiedot Asikainen

Toimin taidekoulun johtavana opettajana ja koulutukseltani olen taidepedagogi ja taiteen maisteri (TaM). Itselleni tärkeitä arvoja taiteen tekemisessä ja oppimisessa ovat kestävä kehitys ja tutkiva työtapa, lisäksi käytän opetuksessa paljon nykytaiteen tekniikoita ja mediaa. Kuvataideopettajana ohjaan jokaisen oppilaan luovan ajattelun ja taiteellisen prosessin kehittymistä ja kannustan kokeilemaan uusia tekotapoja. Taidetyöskentelyn tulee ennen kaikkea olla hauskaa ja innostavaa.

Tervetuloa Riihimäen taidekouluun oppimaan taidetta!

 

Ryhmät:

Kuvataide E1 (9-10 vuotiaat)

Kuvataide G2 (11-12 vuotiaat)

Kuvataide P1 (syventävät 1)

Kädentaidot D/K (8-9 vuotiaat)

Taidekoulu on ollut elämänpituinen kouluni, olen opettanut 35 vuotta keramiikkaa ja kädentaitoja. Olen ammatiltani keraamikko, taiteen perusopettaja, ammatillinen opettaja ja AMK-sosionomi. Taiteessa ja käsillä tekemisessä on todella taikaa; se innostaa, ilahduttaa, kehittää sekä tukee kasvua ja oppimista. Opetuksessani annan vapautta luovuuteen ja samalla ohjaan pitkäjänteiseen ja monivaiheiseen työskentelyyn sekä kannustan kokeilemaan rohkeasti.

Kirsi Kunnaksen sanoin:

”Mitä varten on elämä?

Mitä varten on taide?

Elämä on kokemuksien keräämistä varten.

Taide on elämän heräämistä varten.”

 

Ryhmät:

Kuvataide / Keramiikka

Kädentaidot  C/K (7-8 vuotiaat)

Opetan taidekoulussa taidegrafiikan työpajaa sekä kuviksen ryhmiä. Pyrin siihen, että kyky ihmetellä elämän sekä luonnon monimuotoisuutta näkyisi myös opetustyössäni. Haluan kannustaa jokaista rohkeasti kokeilemaan uusia toimintatapoja sekä menetelmiä taiteen tekemisessä.

Rohkeasti ilon kautta!

 

Ryhmät:

Kuvataide F1 (10-11 vuotiaat)

Kuvataide F2 (10-11 vuotiaat)

Kuvataide G1 (11-12 vuotiaat)

Kuvataide / Grafiikka

Kuvataide Maalaus 1 ( 11-18-vuotiaat )

Kuvataide Maalaus 2 ( 11-18-vuotiaat )

Kuvataide / Aikuiset

Koulutukseltani olen kädentaitojen ohjaaja artesaani. Riihimäen taidekoululle tulin aluksi opintoihin liittyen harjoittelijaksi ja tämän jälkeen olen toiminut sijaisena kädentaitojen sekä kuvataiteen ryhmissä. Harrastamisen Suomen mallin rantauduttua Riihimäen peruskouluihin olen pitänyt myös taidekerhoja peruskoululaisille. Opettajana korostan lasten luovuuden ja itsetuntemuksen vahvistamista taiteen kautta. Jokainen teos on tekijänsä näköinen, yksilöllinen luomus ja siksi juuri oikeanlainen.

Odotan innolla uuden lukukauden alkamista!

 

Ryhmät:

Kuvataide A (5-6vuotiaat)

Kuvataide B (6-7 vuotiaat)

Kädentaidot / Aikuiset

Olen kuva-artesaaniksi valmistunut nuori ihminen, joka on aloittanut Riihimäen taidekoululla ensin vain työkokeilijana. Nyt pääsen opettamaan ja auttamaan lapsia ja nuoria astumaan taiteen ihanaan maailmaan! Opetuksessani rohkaisen tekijää olemaan ja tekemään juuri sitä mitä haluaa, sekä kokeilemaan uusia asioita luovuuden keinoin. Tärkein asia on kuitenkin hauskanpito!

 

Ryhmät:

Kuvataide D2 (8-9 vuotiaat)

Kädentaidot TP1+TP2

Kädentaidot E/K (9-10 vuotiaat)

Olen kuvataideopettaja, lisäksi olen opiskellut vähän lisää mm. valokuvausta, kuvankäsittelyä, ja animaatiota. Opetan perusopetuksen ryhmiä sekä sellaista uuttuutta kuin valokuvauksen, digitaalisen taiteen ja animaation ryhmää.

Kuvan kieli on tärkeä kieli. Minusta on aina yhtä siistiä olla valmentamassa opiskelijoita löytämään oman äänensä tällä alueella oli tekniikka mikä tahansa.

 

Ryhmät:

Kuvataide C1 (7-8 vuotiaat)

Kuvataide D1 (8-9 vuotiaat)

Kuvataide E2 (9-10 vuotiaat)

Kuvataide / Valokuvaus