Hyppää sisältöön
Värikynät astioissa
Kuva: Tiia Orivuori

Ajankohtaista

Voit ilmoittautua taidekouluun koko lukuvuoden ajan, mikäli ryhmissä on tilaa. Vanhat oppilaat säilyttävät automaattisesti oman opiskelupaikkansa eli sinun ei tarvitse ilmoittautua uudelleen. Toimisto palvelee  p. 040 330 4657.

Rehtorilta 28.5.2021

Keväällä 2020 kirjoitin lukuvuoden 2019–2020 toimintakertomuksessani, että ”musiikkiopiston, kansalaisopiston ja taidekoulun lukuvuosi 2019–2020 päättyi eri tavalla, kun miten olimme sen suunnitelleet”. Olimme silloin toiveikkaita seuraavan lukuvuoden suhteen ja odotimme paluuta lähiopetukseen syksyllä. Silti varauduimme siihen, että mikäli koronapandemia jatkuu, pystymme järjestämään opetusta vaihtoehtoisella tavalla. Näin on valitettavasti käynyt. Lukuvuoden 2020–2021 suunnitelmista vain osa toteutui. Suurin osa tapahtumista ja ryhmäopetuksista peruttiin. Koronasta johtuvat rajoitukset vaikuttivat koko lukuvuoden toimintaan ja talouteen hyvin negatiivisesti.

Silti pandemialla on ollut hyviäkin vaikutuksia. Ihmiset joutuivat arvostamaan kulttuuria, oppimista ja ryhmätoimintaa aivan eri tavalla kuin ennen koronaa. Koronan myötä opistojen henkilökunta ja asiakkaat oppivat käyttämään etätyön ja etäopiskelun välineitä hyvin, joten ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu on mahdollista myös tulevaisuudessa.

Opistojen johtoryhmä perustettiin elokuussa 2020 ja siihen kuuluvat rehtorin lisäksi musiikkiopiston apulaisrehtori Katariina Virtanen, kansalaisopiston suunnittelijaopettaja Heli Koivulahti ja taidekoulun johtava opettaja Tiia Orivuori. Johtoryhmässä on myös toimiston edustus. Johtoryhmän päätehtävä on kehittää opistojen toimintaa ja mahdollistaa toimintatapojen yhtenäistämistä. Lisäksi johtoryhmä kiinnittää erityistä huomiota opistojen viestintään, markkinointiin ja opistojenkeskeisen toiminnallisen yhteistyön kehittämiseen. Opistojen tärkeät yhteistyökumppanit ovat kaupungin sivistys- ja osaamisen toimialan yksiköt sekä Lopen ja Hausjärven kunnat. Lisäksi opistot osallistuvat kaupungin ja seudun kulttuuriyhteistyöhön sekä Riihimäen taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten ryhmään. Opistojen toimintaa ja edunvalvontaa tukevat Suomen musiikkioppilaitosten liitto ja Kansalaisopistojen liitto. Liitot myös kouluttavat opistojen henkilökuntaa.

Kaikista vaikeuksista huolimatta nyt päättyvästäkin lukuvuodesta selviydyttiin kunnialla! Tästä suuri kiitos kuuluu opistojen johtoryhmälle, opettajille, toimistosihteereille ja tietenkin asiakkaille! Seuraavaa lukuvuotta on suunniteltu huolellisesti ja toiveikkaasti. Musiikkiopiston 60-vuotisjuhla pidetään keväällä 2022. Tervetuloa osallistumaan juhlavuoden tapahtumiin!

Hyvät oppilaat, huoltajat, opettajat ja oppilaitosten muu henkilökunta! Lämmin kiitos lukuvuodesta 2020–2021! Tavataan lukuvuoden 2021 kursseilla, soitto- ja ryhmätunneilla ja tapahtumissa! Hyvää kesälomaa!

Riihimäellä, toukokuussa 2021
Anna Major
Kansalaisopiston ja taiteen perusopetuksen rehtori