Asiakkuus

Ratamo-kirjastojen kirjastokortti

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa esittämällä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen ja ilmoittamalla osoitteensa Suomessa sekä sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan takauksen. Kortin omistaja on henkilökohtaisesti (lapsilla takaaja) vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Kortin saa heti käyttöön ja se on voimassa kaikissa Ratamo-kirjastoissa. Kadonneesta kortista kannattaa ilmoittaa heti kirjastoon.

Ratamo-kirjastot

Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen kirjastokortti, aineisto- ja asiakastietokanta sekä verkkokirjasto. Verkkokirjastossa asiakkaat voivat selata kirjastojen aineistoa, uusia lainoja, tehdä varauksia sekä tarkastella ja muuttaa omia tietoja.

Varatun aineiston saapumisilmoitukset on mahdollista saada sähköpostina, tekstiviestinä tai postitse. Lähestyvästä eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Asiakas on vastuussa puhelinnumeroiden, osoitteiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistaan, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Kannattaa myös huomioida, että joskus sähköpostit eivät välttämättä vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Ratamo-kirjastojen kotisivut: Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki.

Käyttösäännöt

Ratamo-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt.

Laina-ajat

Tavallinen laina-aika 28 vuorokautta
Uutuuksien laina-aika 14 vuorokautta
Pikalainojen laina-aika 7 vuorokautta

Lainojen uusinnat ja varaukset

Lainojen uusiminen ja teosten varaus onnistuu netin kautta verkkokirjastossa. Verkkokirjaston käyttöä varten tarvitaan kirjaston asiakastunnus (kirjastokortissa) ja siihen liitetty pin-koodi. Uusinnat ja varaukset voi myös hoitaa paikanpäällä kirjastossa, soittamalla lainaustoimistoon puh. 019 758 4681 ja 019 758 4682 tai lähettämällä sähköpostia: kirjasto.lainaustoimisto@riihimaki.fi.

Maksut

Ratamo-kirjastoilla on yhteiset maksukäytännöt.

Ratamo-lainat

Ratamo-kirjastot välittävät lainoja toistensa kokoelmista. Paikalla olevasta aineistosta asiakas voi myös itse tehdä varauksia ja valita haluamansa noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon. Ratamo-laina maksaa 2 €. Varatun aineiston saapuminen omaan kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö Kirkes-kirjastojen kanssa

Ratamo-kirjastot toimivat yhteistyössä Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa. Näistä kirjastoista on mahdollisuus saada aineistoa Ratamo-lainaksi, jonka hinta on 2 €.

Lomakkeet

Kirjastossa tarvittavia, täytettäviä lomakkeita voi tulostaa itse, täyttää valmiiksi ja tuoda kirjastoon.
Lomakeet (ei tilahakemus) on A5-koossa ja ne kannattaa tulostaa ”tulosta 2 sivua arkilla” -määrittelyllä.

Uusi asiakas:Ilmoittautumislomake 
Yhteisökorttilomake: koulut, päiväkodit, muut yhteisöt: Ilmoittautumislomake yhteisöille
Samuli Parosen salin ja tasovitriinien näyttelytTilahakemus
Kaukolainojen varaus: Kaukopalvelupyyntö

Asiakasrekisteri

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan.
Jokaisella on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Tietosuojaseloste Aurora Ratamo


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 18 Ei 10 Kyllä 18 Ei 10