Asiakkuus

Ratamo-kirjastojen kirjastokortti

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat esittämällä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen ja ilmoittamalla osoitteesi Suomessa sekä sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan takauksen. Kortin omistajana olet henkilökohtaisesti (lapsilla takaaja) vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Kortin saat heti käyttöön ja se on voimassa kaikissa Ratamo-kirjastoissa. Kadonneesta kortista kannattaa ilmoittaa heti kirjastoon.

Ratamo-kirjastot

Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen kirjastokortti, aineisto- ja asiakastietokanta sekä verkkokirjasto. Verkkokirjastossa voit selata kirjastojen aineistoja, uusia lainoja, tehdä varauksia sekä tarkastella ja muuttaa omia tietojasi.

Varatun aineiston saapumisilmoitukset on mahdollista saada sähköpostina, tekstiviestinä tai postitse. Lähestyvästä eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Olet itse vastuussa puhelinnumeroiden, osoitteiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistasi, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi.

Kannattaa myös huomioida, että joskus sähköpostit eivät välttämättä vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voit palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Ratamo-kirjastojen kotisivut: Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki.

Käyttösäännöt

Ratamo-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt.

Laina-ajat

Tavallinen laina-aika 28 vuorokautta
Uutuuksien laina-aika 14 vuorokautta
Pikalainojen laina-aika 7 vuorokautta

Lainojen uusinnat ja varaukset

Lainojen uusiminen ja aineiston varaus onnistuu netin kautta verkkokirjastossa. Verkkokirjaston käyttöä varten tarvitset kirjaston asiakastunnuksen (kirjastokortissa) ja siihen liitetyn pin-koodin. Uusinnat ja varaukset voit myös hoitaa paikanpäällä kirjastossa, soittamalla lainaustoimistoon puh. 019 758 4681 tai lähettämällä sähköpostia: lainaustoimisto@riihimaki.fi.

Maksut

Ratamo-kirjastoilla on yhteiset maksukäytännöt.

Ratamo-lainat

Ratamo-kirjastot välittävät lainoja toistensa kokoelmista. Voit tehdä varauksia kaikkiín Ratamo-kirjastojen aineistoihin ja valita haluamasi noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon, ja saat saapumisilmoituksen tekstiviestinä tai sähköpostilla, kun aineisto on noudettavissa. Ratamo-laina maksaa 2 €. Varatun aineiston saapuminen valitsemaasi kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö Kirkes-kirjastojen kanssa

Ratamo-kirjastot toimivat yhteistyössä Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa. Näistä kirjastoista on mahdollista saada aineistoa Ratamo-lainaksi, jonka hinta on 2 €. Ota yhteyttä kirjastoosi, jos haluat tilata aineistoa Kirkes-kirjastoista.

Lomakkeet

Kirjastossa tarvittavia, täytettäviä lomakkeita voit tulostaa itse, täyttää valmiiksi ja tuoda kirjastoon.
Lomakeet (ei tilahakemus) on A5-koossa ja ne kannattaa tulostaa ”tulosta 2 sivua arkilla” -määrittelyllä.

Uusi asiakas:Ilmoittautumislomake 
Yhteisökorttilomake: koulut, päiväkodit, muut yhteisöt: Ilmoittautumislomake yhteisöille
Samuli Parosen salin ja tasovitriinien näyttelytTilahakemus
Kaukolainojen varaus: Kaukopalvelupyyntö

Asiakasrekisteri

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan.
Sinulla on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseäsi koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Tietosuojaseloste Aurora Ratamo


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 18 Ei 11 Kyllä 18 Ei 11