Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valokuva kirjastossa olevasta viherkasvista

Näyttelyt, tilat ja tapahtumat

Kirjastossa on erilaisia näyttelytiloja, joita voi hakea oman tai ryhmän näyttelyn pitämiseen.
Taidenäyttelyiden lisäksi kirjastossa on erilaisia kirjaston omia kirjanäyttelyitä, joissa esitellään aikuisten ja lasten kirjaston kauno- ja tietokirjallisuuden aineistoja.

Parhaillaan kirjastossa esillä olevat näyttelyt löydät kirjaston tapahtumakalenterista, kotisivun alareunasta.

Asiakkaille varattavat tilat

Kirjastossa on erilaisia tiloja, joita asiakkaat voivat varata näyttelytoimintaan tai kokous- ja tapahtumakäyttöön.
Katso Asiakkaille varattavat tilat.

Tapahtumat

Kirjaston tapahtumat löydät erillisestä tapahtumakalenterista kirjaston pääsivun alaosasta tai Riihimäen kaupungin yhteisestä tapahtumakalenterista. 

 • Kirjastolaki (1492/2016) määrittelee yleisesti myös kirjastojen tapahtumatoimintaa. Lähtökohtia kirjastolain tavoitteen toteuttamisessa ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus. Riihimäen kaupunginkirjaston tapahtumatoimintaa ohjaa lisäksi ajankohtaisuus ja paikallisuus. Ensisijalla ovat yleishyödylliset, ei-kaupalliset tapahtumat. Tapahtumatoimintaa koordinoi tapahtumatiimi.

  Kirjastossa järjestetään aktiivisesti monenlaisia tapahtumia satutunneista kirjailijavierailuihin ja muihin yleisötilaisuuksiin. Lisäksi kirjasto tarjoaa kokoontumistiloja yhdistys- ja harrastustoimintaan. Se järjestää myös tapahtumia kirjaston ulkopuolella ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin.

 • Kirjasto järjestää tapahtumia myös asiakastoiveiden pohjalta. Ehdottamasi tapahtuma voi olla esimerkiksi kirjailijavierailu, luento, konsertti tai työpaja. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto ja ne pidetään kirjaston aukioloaikoina.

  Jos toimit tapahtuman yhteyshenkilönä, muistathan ilmoittaa myös yhteystietosi. Ellei tapahtuman toteuttaja ole tiedossasi, voit ehdottaa pelkästään tapahtuman aihetta. Tapahtuma voi olla kertaluonteinen tai toistuva. Kirjasto ei peri tilavuokraa tapahtumista, joiden järjestämiseen se itse aktiivisesti osallistuu.

  Ehdota tapahtumaa kirjastoon

 • Voit toivoa kirjaston tiloja myös omaan käyttöösi esimerkiksi kokousta, työpajaa, luentoa tai konserttia varten. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto.

  Huomaathan, että järjestäessäsi tapahtuman itse olet päävastuussa käytännön järjestelyistä ja tiedottamisesta. Mahdollinen tilavuokra määräytyy tilan ja varausajan perusteella. Varattu tila on käytössäsi kirjaston aukioloaikoina. Varaus voi olla kertaluonteinen tai toistuva.

  Haluan järjestää tapahtuman kirjastossa

Yhteydenotot

Jos haluat lisätietoa kirjaston tarjoamista tiloista tai haluat varata tilaa käyttöösi, otathan yhteyttä kirjastoon!