Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kirjaston omatoimikirjautumislaite kirjaston ulko-ovella.
Riihimäen kirjastoon voi kirjautua omatoimiaikana sisään ulko-oven vieressä olevalla laitteella.

Omatoimikirjasto

Riihimäen kaupungin omatoimikirjastossa voit käydä kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Asiointi tapahtuu täysin itsepalveluna eikä käytölle ole ikärajaa. Tervetuloa Riihimäen kirjaston omatoimikirjaston asiakkaaksi!

Näin omatoimikirjasto toimii

Tutustu huolellisesti kaikkiin kohtiin.

 • Omatoimikirjastossa asioimiseksi tarvitset kirjastokortin ja henkilökohtaisen tunnusluvun. Saat ne asioimalla kirjaston palvelupisteessä asiakaspalveluaikana ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin. Tämän jälkeen voit myös ladata digikirjastokortin Android- tai IOS-laitteelle.

  Maksujen ylittyminen tai myöhässä olevat lainat eivät estä pääsyä tilaan.

 • Sisäänkirjautuminen tapahtuu kirjaston ulko-oven vieressä olevalla lukijalaitteella. Laita lukijaan oma kirjastokorttisi ja näppäile tunnuslukusi, jolloin oven lukitus aukeaa. Lapset voivat tulla vanhempien seurassa ilman kirjautumista.

  Omatoimikirjasto on avoinna päivittäin.

  Omatoimiajan alkamisesta ja loppumisesta ilmoitamme asiakkaille automaattisella kuulutuksella. Huomioithan, että kirjaston siirtyessä palveluajan jälkeen omatoimiaikaan, sinun on käytävä kirjautumassa sisään lukijalaitteella.

  Kirjastosta on poistuttava viimeistään omatoimiajan loputtua, jonka jälkeen hälytykset menevät päälle ja valot sammuvat. Varmistathan tullessasi ja poistuessasi, että ulko-ovi menee lukkoon.

  Käytössä olevat tilat

  Omatoimiaikana käytössäsi ovat kirjaston alakerran aineistot, lehtisali, ryhmätyötilat, asiakastietokone e-lehtien lukemiseen sekä langaton verkko. Yläkerta ei ole käytettävissä asiakkaille omatoimiaikana.

  Omatoimiaikana voit

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla,
  • lainata varattua aineistoa ja
  • lukea lehtiä sekä työskennellä.

  Lainaaminen ja palauttaminen

  Lainaus- ja palautusautomaattien näytöt opastavat sinua lainaamisessa ja palauttamisessa.

  Varattu aineisto

  • Löydät varauksesi portaiden takana olevasta varaushyllystä.
  • Varattu aineisto on järjestetty numerojärjestykseen noutonumeron perusteella.
  • Oman noutonumerosi näet saamastasi sähköposti- tai tekstiviestistä.
  • Lainaa varattu aineistosi automaatilla.

  Palvelut, jotka edellyttävät henkilökuntaa, kuten maksujen maksaminen, tulostus, kopiointi ja uuden asiakkaan rekisteröinti, eivät ole käytettävissä omatoimiaikana.

  Henkilökunta opastaa asiakkaita omatoimikirjaston käytössä palveluaikoina.

 • Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjaudut sisään omalla kirjastokortillasi, jolloin olet vastuussa sisälle päästämistäsi henkilöistä. Kirjastolla on oikeus rajoittaa tarvittaessa omatoimikirjaston käyttöoikeuttasi.

  Kun kirjasto siirtyy palveluajan jälkeen omatoimiaikaan, sinun on käytävä kirjautumassa sisään lukijalaitteella. Omatoimiajan alkamisesta ja loppumisesta ilmoitamme asiakkaille automaattisella kuulutuksella.

  Omatoimikirjaston käytössä sovelletaan kirjaston voimassa olevia käyttösääntöjä, jotka ovat samat kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea.

 • Kirjastossa on käytössä kulunvalvonta ja tallentava kameravalvonta. Omatoimialueen ulkopuolelle meneminen aiheuttaa hälytyksen. Aiheettomista hälytyksistä aiheutuvista kuluista vastaa hälytyksen aiheuttava asiakas.

  Kulunvalvonta- ja kamerajärjestelmistä muodostuu asiakasrekisteri, jonka tarkoitus on asiakkaiden oikeussuojan ja turvallisuuden takaaminen, kohteen omaisuuden suojaaminen sekä rikosten ennaltaehkäiseminen ja niiden selvittäminen.

  Tutustu tietosuojaselosteisiin.

 • Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia teknisiä ongelmia voidaan selvittää vasta, kun henkilökunta on paikalla.

  Automaatin ollessa epäkunnossa, lainaaminen ei ole mahdollista. Palautukset voit kuitenkin jättää ulko-oven vieressä olevaan palautusluukkuun, josta henkilökunta palauttaa lainasi palveluajan alkaessa.

Yhteystiedot