Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kirjasto A–Ö

A

Aikakauslehdet

Aineiston selaus

Asiasanat

Tietokirjojen, artikkeleiden, ja dokumenttielokuvien sisällön kuvailemisessa ja tiedonhaussa käytetään pääasiassa Yleisen suomalaisen ontologian (YSO) sisältämiä termejä. Kaunokirjallisuuden sekä fiktiivisten elokuvien, äänikirjojen kuvailussa käytetään fiktiivisen aineiston ontologiaa (KAUNO) sekä suomalaista lajityyppi- ja muotosanastoa (SLM).

Musiikkiaineiston kuvailussa käytetään YSO:n ja SLM:n termejä. Henkilöiden, toimijoiden ja yhteisöjen käytettävät nimimuodot löytyvät kansalliset toimijatiedot -luettelosta (KANTO) ja maantieteelliset nimimuodot YSO-paikat-luettelosta.

Aukioloajat

Kirjasto on avoinna 1.9.–31.5.
maanantai–perjantai klo 9.00-19.00 (itsepalvelu klo 9.00–11.00)
lauantai & pyhäpäivien aatot klo 9.00-15.00 (itsepalvelu klo 9.00–10.00)
sunnuntai suljettu

Kirjaston kesän aukiolot 1.6.–31.8.
maanantai–keskiviikko klo 9.00-19.00 (itsepalvelu klo 9.00–11.00)
torstai–perjantai klo 9.00-17.00 (itsepalvelu klo 9.00–11.00)
lauantai–sunnuntai suljettu

Omatoimiaika kirjastossa (henkilökunta ei paikalla)
maanantai–perjantai klo 7.00–9.00 & 19.00–21.00
lauantai klo 7.00–9.00 & 15.00–-21.00
sunnuntai & muut sulkupäivät klo 7.00–21.00

Pyhäpäivät ja muut sulkupäivät saattavat tuoda muutoksia kirjaston aukioloaikoihin.
Katso Poikkeavat aukiolot.

C

Celia

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta lukemisesteisille muun muassa äänikirjoina. Lukemiseste voi olla esimerkiksi näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma tai tilapäinen lukemiseste kuten sairauden toipilasaika. Lisätietoja palvelusta.

D

Digilehdet

Digivalmennus

Kirjaston digivalmentajalta voit pyytää opastusta ja apua laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Voit saada apua myös esimerkiksi oman laitteesi peruskäytössä, omien tiedontarpeidesi mukaan. Digivalmennus on henkilökohtaista, maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille. Kirjastossa on opastukseen käytettävissä pöytäkoneita, kannettavia tietokoneita ja tabletteja.

Voit saada opastusta ajanvarauksella. Henkilökohtainen opastusaika on yksi tunti.
Varaa aika opastukseen tai kysy lisätietoja kirjastosta: puh. 050 500 1731 tai lainaustoimisto@riihimaki.fi

Kerro varatessa yhteystietosi sekä toiveesi opastuksen aiheesta. Huomioithan, että emme korjaa, huolla tai asenna laitteita. Vastaat itse henkilökohtaisista ja salassa pidettävistä tiedoistasi sekä laitteistasi ja niiden mahdollisista teknisistä vioista.

E

E-kirjat

E-lehdet

ePress-sanomalehtipalvelu

Erityisryhmien palvelut

Kirjaston Kirjat kotiin -palvelu on tarkoitettu sinulle, joka et korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi voi itse tulla kirjastoon.

Kirjat kotiin on täysin maksuton palvelu. Ennen palvelun aloittamista kysymme lukumieltymyksiäsi ja teemme palvelusopimuksen. Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisena esimerkiksi sairauden ajaksi. Käytössäsi on kaikki kirjaston aineisto. Aineisto toimitetaan sinulle kotiin kerran kuukaudessa ja kirjaston henkilökunta huolehtii aineistosi eräpäivistä.

Halutessasi voit saada valmiiksi kootun kirjakassin toivomustesi mukaisesti. Kirjakassin toimittaa valtuuttamasi henkilö.

Lukemisesteiset voivat käyttää  Saavutettavuuskirjasto Celian palveluja.

F

Facebook

Kirjasto on myös Facebookissa.

Finna

Ratamo-kirjastojen verkkokirjasto on Finnassa.
Finna on helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Verkkopalvelun avulla voit helposti hakea valitsemaasi aihetta koskevaa aineistoa, kuten kuvia, asiakirjoja, sanomalehtiä, tutkimuksia, videoita ja äänitallenteita. Aineistot ovat saatavissa samasta verkkopalvelusta, eikä tiedonhakijan tarvitse etukäteen tietää, mikä organisaatio tiedon on tuottanut.

H

Hankintatoivomukset

Aineistoa koskevia hankintatoivomuksia voit jättää asiakaspalveluun sekä lähettää sähköisesti lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@riihimaki.fi.

Henkilökunta

I

Instagram

Riihimäen kaupunginkirjaston löydät Instagramista käyttäjänimellä @rmkkirjasto.

Internet

Voit käyttää asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita kirjastossa ilman ajanvarausta ja henkilökohtaista kirjautumista. Internetin käyttö kirjastossa on maksutonta.

K

Kaukopalvelu

Kaukolainaamme aineistoa, jota ei ole omassa kokoelmassamme, kirjastojen kesken sovittujen kaukolainasääntöjen puitteissa. Kaukolainaus on maksullista: 7 euroa/laina Suomesta, kopiot todellisten kulujen mukaan.

Kaukolainatiedustelut tietopalvelusta puhelimella p. 050 500 1731 tai sähköpostilla kirjasto@riihimaki.fi.

Kirjalahjoitukset

Riihimäen kirjasto ottaa vastaan lahjoituksina hyväkuntoisia, melko uusia lasten ja aikuisten kaunokirjoja, cd-äänilevyjä sekä nuotteja. Kirjasto ei ota vastaan tietosanakirjoja, hyvin vanhoja tietokirjoja tai huonokuntoisia kirjoja. Voit tuoda kirjoja kirjaston aukioloaikoina palvelutiskeillemme. Kirjastolla ei resurssien puutteen vuoksi ole mahdollisuutta hakea kirjoja kotoa. Lahjoituskirjoilla täydennämme kokoelmaamme ja korvaamme huonokuntoista aineistoa.

Tekijänoikeudellisista syistä emme voi lahjoituksina ottaa kirjastokäyttöön DVD- tai Blu-ray-tallenteita, CD-ROM- tai DVD-ROM-levyjä.

Kaikki lahjoituskirjat eivät päädy kirjaston kokoelmiin, vaan jatkavat kiertoaan kirjaston aulan kierrätyskärryssä, jonne myös voit jättää yksittäisiä kirjoja.

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat lainaustoimistosta täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiailta tarvitaan holhoojan kirjallinen suostumus. Kirjastokortti on esitettävä aineistoa lainattaessa. Ilmoitathan osoitteen- ja nimenmuutoksen sekä kortin katoamisen heti kirjastoon. Ensimmäinen kortti on maksuton, kortin uusiminen maksaa yli 15-vuotiaille 2 euroa. Voit käyttää samaa kirjastokorttia kaikissa Ratamo-kirjastoissa (Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki). Voit käyttää kirjastokorttina myös mobiilikirjaston sähköistä kirjastokorttia.

Kirjastonkäytön opetus

Kirjastonkäytön opastusta annetaan esikouluikäisistä aikuisryhmiin asti.
Lue lisää: Palvelut varhaiskasvatukselle tai Palvelut kouluille
Yläkoulut ja muut ryhmät tietopalvelu

Kirjaston historia

Riihimäen kirjaston vaiheista ja historiasta.

Kirjastorakennus

Kirjasto sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 16, Riihimäki.
Kirjastotalo valmistui vuonna 1986 suunnittelijana arkkitehtuuritoimisto Osmo Lappo (arkkitehdit Osmo Lappo, Juhani Westerholm ja Iina Paasikivi-Poutanen, sisustusarkkitehti Leena Aaltonen). Rakennus on kaksikerroksinen, bruttopinta-ala 3,384 m2.

Kirjastot Suomessa

Kirjat kotiin -palvelu

Riihimäen kaupunginkirjaston Kirjat kotiin -palvelu on tarkoitettu niille riihimäkeläisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi voi käyttää tavallista kirjastoa.

Kirjavinkkaus

Alakoulujen ohjattuja ryhmävierailuja / kirjastonhoitajan vinkkausta (max. 1 kerta / luokka / lukuvuosi) voit tiedustella lasten- ja nuortenosastolta: p 050 500 1755 tai kirjasto.lastenosasto@riihimaki.fi.

Yläkoulujen ja lukion aikuisten osaston aineistoon kohdistuvaa kirjavinkkauksia voit tiedustella informaatikko p. 050 500 1731.
Kirjavinkkauksia pidetään aikuisille ajoittain. Vinkkaustilaisuuksista mainostetaan erikseen.

Kouluille tarjomistamme palveluista voi lukea lisää täältä.

Kokoelmat

Riihimäen kaupunginkirjastossa kirjastoaineistoa on noin 250 000 kappaletta. Ratamo-kirjastoissa on asiakkaiden käytettävissä erilaista aineistoa yhteensä noin 800 000 kappaletta. Aineisto on luetteloitu Ratamo-tietokantaan.

Kopiokone

Asiakkaiden käytössä on kopiokone. Koneen käyttämiseen tarvitset avainkortin, jonka saat asiakaspalvelusta.

Kopioiden hinnat:

mustavalkoinen A4 0,30 €
mustavalkoinen A3 0,60 €

värikopio A4 0,50 €
värikopio A3 1,00 €

Kotiseutukokoelma

Kokoelmaan kerätään Riihimäkeen liittyvää tietokirjallisuutta ja riihimäkeläisten kirjoittamaa kaunokirjallisuutta. Lisäksi kokoelmassa on kaunokirjallisuutta, jossa tapahtumapaikkana on Riihimäki. Kotiseutukokoelman aineistoja ei lainata, mutta voit tutustua niihin vapaasti kirjastossa.

Koulut

Kirjaston palvelut kouluille.

Käyttösäännöt Ratamo-kirjastoissa

L

Lahjoitukset

Katso Kirjalahjoitukset

Laina-ajat

Tavallinen laina-aika 28 vuorokautta
Uutuuksien laina-aika 14 vuorokautta
Tavaralainat laina-aika 14 vuorokautta
Pikalainojen laina-aika 7 vuorokautta

Lainattujen teosten laina-ajan voit tarkistaa eräpäiväkuitista tai Ratamo-verkkokirjastosta Lainani-kohdasta. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä.

Lainaus

Kun lainaat aineistoja, sinun on esitettävä kirjastokortti tai kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti). Kirjastokortin saat lainaustoimistosta täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiailta tarvitaan holhoojan kirjallinen suostumus. Sama kirjastokortti käy kaikissa Ratamo-kirjastoissa (Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki). Voit käyttää lainaamiseen myös mobiilikirjaston sähköistä kirjastokorttia.

Lainausautomaatti

Kirjastossa on lainausautomaatteja itsepalvelua varten. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen pin-koodin. Voit käyttää lainaamiseen myös mobiilikirjaston sähköistä kirjastokorttia.

Langaton verkko

Kirjastossa on asiakkaille langaton verkkoyhteys. Kirjautuminen vaatii salasanan, jonka saat asiakaspalvelupisteistä.

Lasten kirjastopalvelut

Lautapelit

Kirjastosta voi lainata erilaisia lautapelejä. Pelien laina-aika on 14 vrk.
Lasten- ja nuortenosastolla on erikseen lautapelejä kirjastossa pelattavaksi. Valikoimissamme on mm. shakki, Muuttuva labyrintti, Alias, Dixit.

Lehdet

Liikuntavälinelainaamo

Riihimäen Liikuntakeskuksen tarjoamia liikunta- ja retkeilyvälineitä voit lainata kirjastossa sijaitsevasta liikuntavälinelainaamosta. Lainattavissa on mm. erilaisia pelejä, retkivälineitä ja liikuntavälineitä. Retkeilyvälineiden suhteen yhteistyötä on tehty kaupungin ympäristönsuojelun kanssa. Välineitä saat lainaan kirjastokortilla. Välineiden laina-aika on 14 vuorokautta.

Lukudiplomi

Riihimäen kaupunginkirjaston tarjoama Lukudiplomi-paketti on suunnattu 1.–5.-luokille. Opettaja tilaa Lukudiplomi-paketin lasten- ja nuortenosastolta. Paketissa on viisi kirjaryhmää oppilaille ja yksi opettajalle luokalle ääneenluettavaksi, yhteensä noin sata kirjaa.

Tarkemmat tiedot lastenosastolta p. 050 500 1755 tai kirjasto.lastenosasto@riihimaki.fi

Lukuvalmennus

Lukuvalmennus on ammattilaisen ohjausta lukuvalinnoissaan apua kaipaaville. Voit pyytää lukusuosituksia, kun kaipaat uutta luettavaa etkä itse keksi sellaista. Valmennus räätälöidään aina toiveidesi mukaan. Me Riihimäellä keskitymme aikuisten kaunokirjallisuuteen ja elämäkertoihin.

Palvelu aloitetaan tarpeidesi kartoituksella. Saat täytettäväksesi lomakkeen, jossa kysytään muun muassa, mitä yleensä luet, suosikkikirjoja ja -kirjailijoitasi, mistä et missään tapauksessa tykkää, mitkä kirjallisuuden lajit ovat tuttuja tai mitä vierastat jne. Lomakkeella pyydetään myös yhteystietosi. Täytetty lomake toimitetaan kirjastoon.

Lukuvalmennuksen valmistumiseen menee 2–3 viikkoa ja tämän jälkeen asiakas saa listan valituista kirjoista. Listalla on lyhyt kuvaus kustakin kirjasta. Jos asiakas haluaa, lukuvalmentaja kokoaa osan listalla olevista kirjoista kassiin ja asiakas voi valita kassista haluamansa kirjat.

Lukutoiveita kartoittavia lomakkeita voi noutaa kirjaston palvelutiskiltä. Kirjastoon voi myös soittaa (019 758 4678) ja pyytää, että lomake lähetetään postitse. Tai meitä voi lähestyä sähköpostilla (kirjasto@riihimaki.fi) ja pyytää että lukuvalmennuslomake lähetetään asiakkaan sähköpostiin. Voit myös itse tulostaa lomakkeen: Lukuvalmennus.

Luokitus

Kirjastossa käytetään Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmää (YKL).

Luokkakirjastot ja teemapaketit

Koululuokille kootaan mittatilaustyönä 50–70 kirjan paketteja lasten- tai nuortenkirjoja kolmeksi kuukaudeksi. Kaupungin lähetti hoitaa kirjojen kuljetuksen. Tiedustelut lasten- ja nuortenosasto, puhelin 050 500 1755 kirjasto.lastenosasto@riihimaki.fi.

 

M

Maksut

Mikrofilminlukulaite

Asiakkaiden käytössä on mikrofilminlukulaite, jonka käytöstä voit kysyä kirjastosta.

Musastudio

Musiikki kirjastossa

N

Naxos music library

Neuvonta

Katso Tietopalvelu

Nuorten palvelut

Nuorisonurkkaus

Näyttelyt

P

Palautusluukku

Aineistoa voit palauttaa ulko-oven vieressä olevaan palautusluukkuun. Kirjaston ollessa suljettuna, aineisto palautuu tiedoistasi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Kirjasto ei vastaa luukkuun palautetusta aineistosta.

Pikalainat

Pikalainahyllyn löydät kirjaston alakerrassa. Pikalainojen laina-aika on seitsemän päivää, niitä ei voi varata eikä uusia. Pikalainan myöhästymismaksut määräytyvät kuten varatun aineiston.

PIN-koodi

Verkkokirjaston kautta tapahtuvaa niteiden uusimista ja varaamista sekä omien tietojen muuttamista varten tarvitset kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen PIN-koodin. Sama PIN-koodi käy myös lainausautomaateissa ja kirjaston muissa verkkopalveluissa, joiden käyttö edellyttää sisäänkirjautumista. Jos sinulla ei ole vielä PIN-koodia tai olet unohtanut sen, voit saada uuden klikkaamalla Ratamo-verkkokirjaston kirjautumisruudun yhteydessä olevaa Unohditko PIN-koodin? -linkkiä. PIN-koodin saat myös henkilökohtaisesti mistä tahansa Ratamo-kirjastosta (Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki).

Poistettu aineisto

Kirjasto myy poistettua aineistoa aika ajoin kirjaston ala-aulassa, esimerkiksi kirjaston erillisten tapahtumien yhteydessä. Kun aineistoa on myynnissä siitä tiedotetaan erikseen. Poistetun aineiston hinta on alkaen 0,10€.

PressReader-verkkolehtipalvelu

Puhelinnumerot ja yhteystiedot

Päiväkodit

Kirjaston palvelut varhaiskasvatukselle.

R

Ratamo-laina

Ratamo-kirjastot välittävät 2 euron hintaisia seutulainoja kokoelmistaan Ratamo-kirjastosta toiseen ja Kirkes-kirjastoista Ratamo-kirjastoihin.

Ratamo-kirjastot

Hausjärven, Hyvinkään, Lopen, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot muodostavat Ratamo-kirjastot-kimpan. Sama kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa. Ratamo-verkkokirjaston kautta voit selata ja varata aineistoa mistä tahansa kimpan kirjastosta, uusia lainojasi ja muuttaa tietojasi.

Ratamo-varasto

Ratamo-kirjastoilla on yhteinen varasto, jonne on valikoidusti siirretty vanhoja ja vähänlainattuja CD-levyjä, joita ei ole haluttu poistaa lopullisesti. Verkkokirjaston saatavuustiedoissa Ratamo-varastossa olevat levyt näkyvät Nurmijärven pääkirjaston kohdalla sijainnilla Ratamo-varasto.

Voit tilata varaston levyjä ilmaiseksi kaikkiin Ratamo-kirjastojen toimipisteisiin. Jos haluat tilata levyn, tee siihen varaus verkkokirjastossa tai pyydä tilausta kirjastosi asiakaspalvelusta. Kun noudat levyn, pyydä asiakaspalvelijaa poistamaan tiedoistasi järjestelmän automaattisesti antaman 2 euron Ratamo-maksun.

S

Samuli Parosen sali

Samuli Parosen sali on näyttely- ja monitoimitila taide- ja harrastusnäyttelyihin sekä rajoitetusti muihin tilaisuuksiin. Kirjaston ensimmäisessä kerroksessa olevan tilan pinta-ala on 112 m² ja siellä voi kerrallaan olla enintään 80 henkilöä. Sali aukeaa kirjaston aukiolopäivinä klo 9.00. Käytettävissä on myös flyygeli.

Hakemuslomakkeita saa vahtimestareilta ja pyytämällä kirjaston sähköpostista kirjasto@riihimaki.fi.

Sanomalehdet

Satuhuone

Lastenosastolla on Satuhuone, joka on asiakkaiden vapaassa käytössä silloin, kun sitä ei ole varattu satutunneille tai kirjastokäytön opetukseen. Satuhuoneessa voi oleskella, piirtää ja leikkiä. Joulun ja pääsiäisen aikaan sekä kesä-heinäkuussa Satuhuoneessa on tarjolla omatoimista askartelua.

Satutunnit

Avoimet satutunnit

Ryhmien satutunnit

Skanneri

Kirjastossa voit käyttää maksutta skanneria. Yksinkertaisten dokumenttien skannaamiseen voit käyttää kirjaston yläkerrasta löytyvää skanneria. Suurempiin töihin ja muun muassa valokuvien ja diojen skannaamiseen kannattaa varata aika kirjaston Digipajassa, josta löydät tähän paremmin soveltuva skannerin.

Sähköiset kirjat (e-kirjat)

T

Tapahtumatoiminta

Tietokoneet

Asiakaskäyttöön tarkoitetuille tietokoneille voit mennä ilman ajanvarausta ja henkilökohtaista kirjautumista. Tietokoneilla voit käyttää internetiä ja yleisimpiä Windows-ohjelmia, kuten Wordiä ja Exceliä.

Omia kannettavia tietokoneita ja mobiililaitteita voit käyttää vapaasti. Kirjastossa on langaton verkko, johon saat salasanan kirjaston palvelupisteiltä.

Tietopalvelu

Kirjastonhoitajat auttavat kirjaston kokoelman käytössä ja tiedonhaussa. Tietopalvelussa hoidetaan aineistonvaraukset ja kaukopalvelupyynnöt muista kirjastoista. Tietopalvelu asioissa voit olla myös yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla: 050 500 1731/ kirjasto@riihimaki.fi

Tietosuojaseloste

Ratamo-kirjastojen asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Tilastotietoa

Tulostaminen

Tulosteet
A4 – mustavalkotuloste 0,30 €, kaksipuolinen 0,60 €
A4 – värituloste 0,50 €, kaksipuolinen 1,00 €
A3 – värituloste 1,00 €, kaksipuolinen 2,00 €

Tunnusluku

Katso PIN-koodi

U

Uusiminen

Voit uusia lainojasi, mikäli niihin ei ole varauksia. Uusinnan voit tehdä itse verkkokirjastossa tai puhelimitse p. 050 500 1731. Lainat voit uusia myös lainaustiskillä asioidessasi.

Verkkokirjastossa uusimista varten tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin. Et voi uusia lainojasi, jos olet ylittänyt 20 euron velkarajan, lainaamasi aineistoa on laskutettuna tai kyseessä on pikalaina.

Voit uusia lainasi enintään viisi kertaa, minkä jälkeen se on tuotava kirjastolle nähtäväksi.

V

Varasto

Kirjaston varasto sijaitsee kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Varastossa on yli 60 000 kirjaa, suurin osa lehtien vuosikerroista, 1 500 nuottia ja yli tuhat LP-levyä. Varastoon siirretään kaksoiskappaleita, vanhaa tai huonokuntoista aineistoa, jonka halutaan säilyvän kokoelmassa.

Varasto on avoinna asiakkaille kirjaston auki ollessa. Varaston aineistoa voit noutaa itse tai pyytää apua henkilökunnalta. Aineistoa voit myös varata verkkokirjastossa.

Varaukset, aineisto

Oman kunnan kirjastojen aineiston varaaminen on maksutonta. Ratamo-lainoista peritään 2 euron varausmaksu. Ratamo-lainalla tarkoitetaan Ratamo-kimpasta ja Kirkes-kimpasta tilattuja lainoja.

Aineistoa voit varata tietopalvelussa tai verkkokirjastossa. Verkkokirjaston kautta varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, jonka voit tilata verkossa tai noutaa henkilökohtaisesti kirjastosta.

Varatun aineiston noudat kirjaston alakerrassa olevasta varaustennoutohyllystä, josta löydät omat varauksesi saapumisilmoituksessa olevalla noutonumerolla. Aineisto on järjestetty noutohyllyyn juoksevasti noutonumeroiden perusteella. Lainaa varaukset joko automaatilla tai asiakaspalvelusta. Varauksen saapumisilmoituksen voit saada tekstiviestillä, sähköpostitse tai kirjeenä.

Verkkokirjasto

Y

Yhteystiedot

Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä (YKL)