Hyppää sisältöön
Kuvituskuva ikääntyneestä ja hoitajasta

Asuminen

Oma koti on pääsääntöisesti se paikka, jossa jokainen haluaa asua niin pitkään kuin mahdollista. Omaa asumistaan kannattaa pysähtyä miettimään ja arvioimaan jo ennen kuin toimintakykyyn tulee merkittäviä muutoksia.

Osa asumisen haasteista pystytään ratkaisemaan hankittavien apuvälineiden tai asuntoon tehtävien muutostöiden avulla. Hyvä vaihtoehto on muuttaa jo hyvissä ajoin esteettömään asuntoon, jossa turvallisen ja aktiivisen ikääntymisen toteuttaminen on helpompaa.

Ympärivuorokautiseen hoitoon muuttaminen on ajankohtaista vasta silloin, kun ikääntyvä tarvitsee ympärivuorokautista, runsasta hoitoa ja huolenpitoa eikä pärjää enää omassa kodissansa kotiin annettavien maksimaalisten palveluiden turvin.

 • Tieto päivittyy myöhemmin.

 • Ympärivuorokautinen hoito turvaa yksilöllisen, kodinomaisen asumisen ikäihmiselle, joka tarvitsee ympärivuorokautista, runsasta hoitoa ja huolenpitoa eikä pärjää enää kotiin annettavien maksimaalisten palveluiden turvin omassa kodissaan. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Tehostetun palveluasumisen hakemukset käsitellään ikäihmisten palveluohjauksen SAS-työryhmässä. Ennen päätöksentekoa edellytetään toimintakyvyn arviointia lyhytaikaishoidon kuntoutus- ja arviointiyksikössä.

  Tehostetussa palveluasumisessa asiakas maksaa vuokran ja asiakasmaksun. Asiakasmaksu sisältää mm. hoivan, ateriat, yksikössä järjestettävän virkistystoiminnan, tukipalvelut, sekä liinavaatteet, yhteisten tilojen kalusteet ja välineet.

  Tehostetun palveluasumisen yksiköt: Riihikodin Lyhde, Torni, Villava ja Uranuskoti. Yksityisiin tehostetun palveluasumisen palveluihin voidaan harkinnan mukaan myöntää kaupungin tukea tai palveluseteli.

  Ikäihmisten palveluohjauksen palvelutarpeen arvioinnin perusteella pääset asukkaaksi Riihikotiin ja Uranuskotiin.

  Riihikoti

  Riihikodissa on 149 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Riihikotiin kuuluvat tehostetun palveluasumisen yksiköt Lyhde, Villava ja Torni. Huoneet ovat osittain kalustettuja 1–2 hengen huoneita. Asukas voi sisustaa oman huoneen kodikseen. Asukkaiden käytössä on myös yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat jokaisessa yksikössä. Riihikodissa on lisäksi asukassauna kaikkien yksiköiden yhteisessä käytössä sekä kuntosali fysioterapeuttien järjestämää kuntoutusta varten.

  Uranuskoti

  Uranuskodissa on 37 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Huoneet ovat osittain kalustettuja 1–2 hengen huoneita. Asukas voi sisustaa oman huoneen kodikseen. Asukkaiden käytössä on myös yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä sauna jokaisessa kerroksessa.

Yhteystiedot

Riihikoti

Riihikoti

Käyntiosoite

Postiosoite

 • Eepos (lyhytaikaishoito, kuntoutus- ja arviointiyksikkö)
  p. 050 417 8912
 • Laku (lyhytaikaishoito, kuntoutus- ja arviointiyksikkö)
  p. 050 369 4314

Yhteystiedot

Kaipanen Anne-Mari, Palveluvastaava, Laku

050 598 8323

Palveluneuvonnan puhelinpalvelu

Palveluneuvonnan puhelinpalvelu

Aukioloajat

Ma-pe kello 8-11 sekä ma, ti, to ja pe kello 13-15

Muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan.