Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, neljä jätekärryä vierekkäin.
Kuva: Pixabay

Jätehuolto

Riihimäen kaupungin jätehuollon järjestää Kiertokapula Oy.

  • Varsinaisten jätehuoltomääräysten taustamateriaaliksi on laadittu yleinen osa ja jätehuoltomääräysten perustelut. Yleisessä osassa on muun muassa taustatietoa jätelainsäädännöstä ja jätehuollon toimijoista. Yleinen osa ei sisällä sitovia määräyksiä. Perusteluosassa tulkintaan määräysten sisältöä ja niiden soveltamista sekä esitetään lainsäädäntöä, jonka perusteella määräykset on annettu.

    Asukkaiden kannalta keskeisimmät muutokset uusissa jätehuoltomääräyksissä koskevat jäteastioiden tyhjennysvälejä sekä muovipakkausjätteen keräysvelvoitetta, joka on tullut voimaan 1.1.2021 alkaen vaiheittain, kuitenkin viimeistään 31.5.2022.

    Saostus- ja umpikaivolietteen tyhjennysväli ja omatoiminen käsittely säilyvät ennallaan, mutta jätelautakunta muistuttaa ilmoittamaan omatoimisesta käsittelystä jätelautakuntaan. Mikäli omatoiminen käsittely koskee enintään neljän asuinkiinteistön lietteitä, tulee jätelautakunnalta hakea poikkeamista jätehuoltomääräyksiin. Lisätietoa ja lomakkeita kolmenkierto.fi.

    Kaikkien Kiertokapula Oy:n /jätehuoltoviranomaisen toiminta-alueen kuntien yhteiset jätehuoltomääräykset tulivat voimaan 1.4.2020.

  • Kaupungin varikolla osoitteessa V.O. Mäkisen katu 2 on kotitalouksille tarkoitettu vaarallisten jätteiden ja sähkö- ja elektroniikkaromun keräyspiste.

    Keräyspiste on avoinna ma klo 8-18, ti-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30

    Varikon keräyspisteeseen voi tuoda veloituksetta:

    • vaarallista jätettä (entinen ongelmajäte)
    • sähkö- ja elektroniikkaromua
    • metalliromua

    Varikon keräyspisteeseen ei voi tuoda sekajätettä eikä vaatteita, pahvia, lasia, paperia, styroksia, puuta, kestopuuta, tiiliä, betonia, renkaita, muovia tai puutarhajätettä.

    1.8.2023 alkaen alueella on poistotekstiilin keräysastia. Siihen voi laittaa ainoastaan puhtaita ja kuivia tekstiilejä hyvin muovipussiin pakattuna. Märät ja homeiset kankaat ja vaatteet laitetaan edelleen sekajätteeseen, samoin laukut, kengät, vyöt yms.

  • Jätehuollon viranomaistehtävistä vastaa Jätelautakunta Kolmenkierto. Jätelautakunta on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, joka toimii 13 kunnan yhteisenä lautakuntana. Jätelautakunta hoitaa jätelain mukaiset ja osakaskuntien yhdessä sopimat jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät.

    Jätelautakunta muun muassa hyväksyy jätehuoltomääräykset ja päättää jätehuoltomääräyksistä poikkeamisesta (esimerkiksi pidennetty jäteastian tyhjennysväli), hyväksyy jätetaksan, määrää jätemaksut ja käsittelee jätemaksuja koskevat muistutukset sekä anomukset jätemaksujen kohtuullistamisesta. Lisäksi jätelautakunta päättää jätteiden kuljetuksen periaatteista ja ylläpitää kiinteistöistä jätehuollon asiakasrekisteriä.

    Jätelautakunta Kolmenkierron esityslistat ja pöytäkirjat ovat luettavissa yllä olevasta linkistä.

Yhteystiedot

Kiertokapula Oy

Kiertokapula Oy

Käyntiosoite

Postiosoite

  • Jätteenkäsittelyalueiden aukioloajat
  • Asiakaspalvelupuhelin vastaa arkisin klo 9-15. Lankapuhelimesta soitettaessa veloitetaan paikallisverkkomaksu (pvm) ja matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu (mpm).
  • Asiakasnetissä voit tehdä muun muassa jätehuollon tilauksen, biojätteen kompostointi-ilmoituksen ja muutokset jäteastian tyhjennyksiin.
  • Lisätietoja