Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, toinen käsi antaa avaimet toiseen käteen
Kuva: Pixabay

Vuokra- ja asumisoikeusasuminen

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vuokra- tai omistusasunnon vaihtoehto. Asumisoikeusasuntoon pääset, kun sijoitat asuntoon asumisoikeusmaksuna 15 prosenttia asunnon hankintahinnasta. Luopuessasi asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna takaisin.

Järjestysnumeron hakeminen on muuttunut

Uuden asumisoikeuslain myötä voit hakea asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittavaa järjestysnumeroa ainoastaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukus ARA:sta. Kaupunki myönsi järjestysnumeroita 31.8.2023 asti ja kaupungin aikaisemmin myöntämät järjestysnumerot ovat vanhentuneet 31.12.2023.

Uudella järjestysnumerolla voit hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kunnista, joissa asumisoikeusasuntoja on. Numero maksaa noin 10 euroa ja on voimassa kaksi vuotta. 1.1.2024 alkaen voit hakea asuntoa vain ARAn järjestysnumerolla.

Lisätietoja muutoksista saat ARA:n verkkosivuilta, sähköpostitse asumisoikeus@ara.fi tai puhelimitse 029 525 0990 tiistaisin klo 9-11 sekä Riihimäen kaupungin asuntosihteeri Niina Kiviharjulta.

Yhteystiedot

Riihimäen Kotikulman kautta hoituvat vuokra-asuntoihin, vuokra-asunnon hakemiseen ja tiedusteluihin liittyvät asiat.
Riihimäen Kotikulman kautta hoituvat vuokra-asuntoihin, vuokra-asunnon hakemiseen ja tiedusteluihin liittyvät asiat.