Hyppää sisältöön

Digipaja

Kirjaston alakerrassa on Digipaja-niminen tila, jossa voit tällä hetkellä itsepalveluna ja maksutta digitoida VHS-nauhoja DVD-levyille.

Lähitulevaisuudessa tilassa voit digitoida myös LP-levyjä, c-kasetteja, dioja, negatiiveja ja valokuvia. Lisäksi tilaan tulee välineet, laitteet ja ohjelmistot video- ja valokuvaukseen sekä editointiin, striimaukseen ja PC-pelaamiseen.

Ensikertalaisten on mahdollista saada laitteiden käyttöopastusta. Opastuksesta sinun on sovittava aina etukäteen. Opastusta on saatavissa pääasiassa arkisin klo 9–15. Laitteet ovat muuten käytettävissäsi kirjaston aukioloaikoina. Opastusta ei ole kesäaikana 1.6.–31.8.

Digipajan voit varata käyttöösi siten, että otat yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun. Puhelinnumeromme on 050 500 1734 ja sähköpostiosoite kirjasto@riihimaki.fi.

VHS-nauhojen digitointiin sinun on itse hankkittava tallennuskelpoiset DVD-levyt, joita ovat DVD-R, DVD+R, DVD-RW ja DVD+RW. Kaksikerroslevyt (Double Layer, DL) eivät käy. Aikaa varatessasi huomioi, että digitointi kestää yhtä kauan kuin videotallenteen kesto on. Kirjastolla on adapteri pienille VHS-formaateille Super VHS ja VHS-c.

VIDEO 8-, Hi8-, Digital 8- ja miniDV-formaatit täytyy digitoida kameran kautta, ja asiakkaan on tuotava mukanaan tarvittavat kameran johdot.

Videonauhojen digitoinnissa käytettävän laitteen malli on LG DVD/VCR Recorder RC388.

LP-levyjen ja C-kasettien sisällön ja digitoidut kuvat voit tallentaa pilvipalveluun, CD-levylle, USB-muistiin tai omaan laitteeseesi.