Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vaikuta Riihimäen vesien tilaan – karttakysely avattu

26.1.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Ympäristö ja luonto

Kesäinen maisemakuva Hirvijärvestä.
Hirvijärvi kuuluu Vantaanjoen vesistöön ja se sijaitsee suurimmaksi osaksi Riihimäen alueella. Kuva: Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

Riihimäen kaupunki sekä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry keräävät karttapohjaisella kyselyllä tietoa Riihimäen kaupungin vesi- ja ranta-alueista. Kyselyn avulla voit tallentaa havaintosi, toiveesi ja huolesi vesienhoidon suunnittelun tueksi. Kysely on avoinna 13.2.2022 asti.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Uudenmaan vesistökunnostusverkosto -projektissa, joka kokoaa yhteen erilaisia vesistöjen tilaan vaikuttavia toimijoita yhteistyöverkostoksi sekä tunnistaa kunnostusta vaativia kohteita ja auttaa käynnistämään vesistökunnostushankkeita.

Verkostoitumisen tavoitteena on edistää alueen vesiensuojelua uusien hankkeiden ja yhteistyön avulla. Lisäksi voidaan antaa neuvontaa pienille toimijoille (järviyhdistykset, osakaskunnat ym.) rahoituksen hakemiseen sekä asiantuntija-apua kunnostusten suunnitteluun ja toteutukseen. Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys koordinoi hanketta ja toteuttaa viestintää omalla toimialueellaan.

Projektin rahoittaa Ympäristöministeriö ja projektia koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Sen muut toteuttajat ovat Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry, Kymijoen vesi ja ympäristö ry, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry, Uudenmaan ELY-keskus ja Hämeen ELY-keskus.

Pääset kyselyyn tästä linkistä.

 

Kaupungin ympäristöjärjestelmätyön koordinointi, raportointi ja ympäristökoulutus, kiertotalous- ja resurssiviisaustyö, sidosryhmäyhteistyö ja ympäristöviestintä