Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Urheilupuiston tenniskentät uudistuvat

13.4.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Liikunta Rakentaminen Urheilukenttä

Keskusurheilupuiston tenniskenttä huhtikuussa, vielä osin lumen peitossa.
Urheilupuiston tenniskentät huhtikuussa 2023. Kuva: Aleksi Nurminen

Riihimäen kaupunki perusparantaa kesällä Urheilupuiston tenniskentät. Parannuksessa vanha pinnoite uusitaan hiekkatekonurmeksi ja kenttien käyttömahdollisuuksia laajennetaan eri lajeihin.

Kentät ovat poissa käytöstä kesällä. Ne avautuvat kaupunkilaisten käyttöön syksyllä perusparannuksen valmistuttua.

Myös koripalloa, salibandyä ja lentopalloa

Kenttien nykyinen asvalttipohjainen kestopinnoite on käyttöikänsä lopussa. Pinta uusitaan hiekkatekonurmipohjaiseksi. Uusi pinta mahdollistaa tenniksen pelaamisen myös jatkossa.

Kenttäalue on jaettu kolmeen lohkoon. Yhden lohkon alueelle asennetaan perusparannuksen yhteydessä monipelialusta, joka mahdollistaa lohkon käyttämisen tenniksen lisäksi myös esimerkiksi koripalloon, salibandyyn tai lentopalloon. Kenttäalue saa myös uudet vapaasti seisovat tennisverkot ja siirrettävät koripallotelineet.

Talvisin jääkiekkoilijoiden käytössä

Kenttäalue säilyy talvisin jääkiekkoilijoiden käytössä ja kenttä saa ympärilleen uuden kaukalon. Myös kentän valaistus uusitaan nykyaikaisella energiatehokkaalla led-ratkaisulla, joka mahdollistaa valaistuksen älykkään ohjauksen käytön mukaan.

”Perusparannuksen avulla saamme lisättyä tenniskenttäalueen monipuolista käyttöä. Riihimäeltä on puuttunut paikka katukoripallon pelaamiseen. Se mahdollistuu perusparannuksen myötä. Alueen valaistuksen muuttaminen led-ratkaisulla mahdollistaa myös energiatehokkaan käytön”, liikuntapäällikkö Markus Rantsi toteaa.

Perusparennettavat tenniskentät sijaitsevat Riihimäen Urheilupuiston itäosassa. Ne toimivat kesäisin tenniksen harjoituspaikkana ja talvisin jääkiekkokaukalon sijoituspaikkana. Urheilupuisto sijaitsee osoitteessa Pohjolankatu 2.

Lisätietoja kaupungin verkkosivulta

Kuulutus: Keskusurheilupuiston tenniskenttien perusparannussuunnitelmaehdotus nähtävillä

Lisätiedot