Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Urheilupuiston tenniskentät ovat taas käytössä

17.7.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Hyvinvointi Liikunta Urheilukenttä

Urheilupuiston tenniskentät kesäisessä säässä.
Etualalla tekonurmella päällystetyt tenniskentät, takana sininen monipelialusta. Kuva: Markus Rantsi

Keskusurheilupuiston tenniskenttien perusparannustyöt ovat nyt pääosin valmiit ja kentät ovat jälleen kaupunkilaisten käytössä. Kenttien käyttö on maksutonta. Kentät varataan etukäteen listoista, jotka ovat kenttäalueen Pohjolankadun puoleisessa päässä.

Työt jatkuvat vielä aluetta ympäröivän aidan rakentamisella ja valaistuksen uusinnalla. Alue aidataan toistaiseksi väliaikaisella aitaratkaisulla. Työt eivät haittaa kenttien käyttöä.

Päällysteet uusittu, salaojitusta parannettu

Perusparannuksessa entinen joustopäällyste poistettiin kokonaan. Kenttäalueen salaojarakennetta parannettiin, alusta oikaistiin kivituhkakerroksella ja päälle asennettiin yhtenäinen hiekkatekonurmi tennisviivoituksineen.

Yhdelle lohkolle hiekkatekonurmen päälle asennettiin monipelialusta, joka mahdollistaa muun muassa katukoripallon ja salibandyn pelaamisen lohkolla. Talvikäyttöä varten kenttäalueelle saadaan myös uusi jääkiekkokaukalo.

Kentän valaisimet ja aitaus uusitaan vielä myöhemmin

Kentän suurpainenatriumvalaisimet vaihdetaan myöhemmin energiatehokkaiksi led-valaisimiksi. Valaisinten ohjaus muutetaan älykkääksi, ja valaisimet saa jatkossa sytytettyä painonapilla täyteen tehoonsa. Kenttäalue tullaan aitaamaan pysyvällä kolme metriä korkealla aidalla, joka takaa kiekkojen ja pallojen pysymisen kenttäalueella. Valaistuksen ja aidan toteutusta kilpailutetaan parhaillaan.

Riihimäen kaupunki on saanut aluehallintovirastolta veikkausvaroista myönnettyä valtionavustusta hankkeen toteuttamiseen.

Keskusurheilupuisto sijaitsee osoitteessa Pohjolankatu 2, 11120 Riihimäki.

Lue aiempi tiedote parannustöiden alkamisesta (13.4.2023)