Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Savottapuistosta lähiliikuntapaikka: puistoon peliareena, valaistus ja kalusteet uusitaan

18.1.2024 Tiedotteet

Riihimäkeläinen Savottapuisto, jossa pari valoa, liukumäki, kiikku, hiekkalaatikko ja penkkejä.
Kuva: Anja Koivunurmi-Niemelä

Parooninmäen kaupunginosassa sijaitseva metsäinen Savottapuisto uudistuu. Korttionmäen lähiliikuntapaikan poistumisen jälkeen Mottitien varressa sijaitsevaa Savottapuistoa kehitetään lähiliikuntapaikkana. Lisäksi leikkipaikan välineet uusitaan.

“Syksyllä 2023 tehdyssä asukaskyselyssä Savottapuistoon toivottiin etenkin peliareenaa. Toive toteutuu nykyisen tyhjän pelikentän paikalle. Kiertoleikin mahdollistava yhdistelmäteline vastaa toiveeseen köysikiipeilystä ja liukumisesta. Kalusteet teemoitetaan metsäneläinteemalla ja puiston valaistusta parannetaan”, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman kertoo.

Puistosuunnitelma on tehty kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualueella. Savottapuiston uudistaminen on osa tämän vuoden kunnallistekniikan investointiohjelman toteutusta.

Savottapuiston lähiliikuntapaikalle on haettu liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta. Lähiliikuntapaikan toteutuksen laajuus arvioidaan avustuspäätöksen jälkeen, jolloin myös rakentamisen aikataulu täsmentyy.  Puistosuunnitelma on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla 18.1.–1.2.2024.

Riihimäen kaupunki on viimeisen kahden vuoden aikana perusparantanut seitsemän leikkipaikkaa, rakentanut kaksi uutta puistoa sekä uudistanut keskustapuistoista Itsenäisyydenpuiston ja Lasinpuhaltajan puiston. Puistoihin panostaminen on osa Riihimäen kaupungin strategian Vastustamaton vartin kaupunki -tavoitteen toteuttamista.

Riihimäellä on noin 40 eri leikkipaikkaa eri puolilla kaupunkia. Keskimäärin leikkipaikka perusparannetaan noin 15 vuoden välein. Kaupungin leikkipaikkaohjelma 2022–2030 antaa viitteitä, milloin mikin lähileikkipaikka on tulossa kunnostettavaksi. Tavoitteena on, että vuodessa perusparannetaan noin 2-3 leikkipaikkaa.

Puistosuunnitelma

Savottapuiston sijainti kartalla

Kaupungin leikkipaikkaohjelma

Lisätiedot