Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki Hehkuu -valotapahtuma alkaa jälleen 15. joulukuuta

12.12.2023 Tiedotteet Asemanseutu Kulttuuri Tapahtumat Voimala

Pimeässä sinisenä loistavana lentäviä ihmishahmoja.
Kuva: Alexander Reichstein

Riihimäki Hehkuu -valotapahtuma tarjoaa kaupunkilaisille unohtumattomia elämyksiä joulun ja uudenvuoden aikaan. Tapahtuma koostuu kahdesta valoteoksesta ja ne ovat esillä eri aikoihin 15.12.2023–7.1.2024.

Alexander Reichsteinin Time to Fly -teosinstallaatio on nähtävillä Rautatienpuistossa perjantaista 15.12. kello 18 alkaen (Öllerinkatu 3, 11130 Riihimäki). Korkealla museon pihapiirin yllä lentävät unenomaiset nukkuvat ihmishahmot.

”Me unelmoimme nukkuessamme. Joskus lennämme unissamme. On kiehtovaa, kuinka nukkuvan ihmisen keho muistuttaa usein jotakuta, joka todella lentää, hyppää, juoksee ja kiipeää. Veistokseni kuvaavat erilaisia nukkuvia ihmisiä, miehiä, naisia ja lapsia, jotka makaavat tyynyillä, joskus peittojen alla sängyistään kelluen yläpuolellamme. Installaatiota säestää hiljainen unelias musiikki, joka on otteita Erik Satien teoksesta Gnossiennes”, Alexander Reichstein kuvailee Time to Fly -teostaan.

Voimalan valo -teoksessa yhdistyvät valon leikki, musiikki ja savu

Sampo Mannisen tuottama Voimalan Valo -teos on koettavissa 22.12.2023–6.1.2024 Voimalan asemanpuoleisella sivulla (Paloheimonkatu 2, 11130 Riihimäki).

”Kun minulta kysyttiin, miten valaisisin Voimalan, muistin heti ne upeat ikkunarivistöt, joita on sekä generaattorisalissa että kattilasalissa. Muistin, kuinka upeasti valo tulee sisään noista jo hieman rikkoutuneista ikkunoista ja samalla intuitioni sanoi, että valon pitää nyt tulla sisältä ulospäin. Näin mielessäni sisältä loistavat valonsäteet valaisemassa ympäröivää kaupunkia ja taivasta, elävinä, rytmikkäinä ja samalla hieman salaperäisinä kuvioina ja muotoina. Todellakin, valon pitää tulla sisältä, niin symbolisesti kuin konkreettisestikin. Juuri sellainen viesti sopii tähän aikaan”, valoteoksen tuottaja Sampo Manninen Pixoi Oy:sta kertoo.

”Meille jokaiselle on tärkeää löytää oma sisäinen valomme, se auttaa meitä näkemään pinnallisten asioiden läpi ja pysymään omassa voimassamme ja viisaudessamme. Voimalan Valo -valotaideteos muistuttaa meitä tästä ja virittää meidät näkemään Voimalamme uusin silmin”, Sampo Manninen tiivistää.

Voimalan valo -taideteoksen esitykset päivittäin 22.12.2023–06.01.2024 kello 18.05, 19.05, 20.05 ja 21.05. Esityksen kesto on 5 minuuttia, jonka aikana teoksesta kuuluu myös musiikkia sekä ympäristöön leviää hieman savukoneen sumua.

Voimalan valo -teos tehdään yhteistyössä kiinteistön omistajan YIT:n ja Riihimäen kaupungin kanssa ja sen valototeutuksesta vastaa Visual45 ja ääniraidan viimeistelystä Jari Ikonen.

Riihimäki Hehkuu -valotapahtuma

Yhteystiedot