Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen uudistunut kesäteatteri avaa ovensa kesäkuussa

16.5.2023 Tiedotteet Koe ja näe Hyvinvointi Esteettömyys Kulttuuri Rakentaminen Strategia Taide Talousarvio Tapahtumat

Kesäteatterilla Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Simo Jokinen (vas.), näyttelijä Maija Siljander, Riihimäen Nuorisoteatterin tuottaja Minttu Seppo ja Nuorisoteatterin apulaisrehtori Juhana Rönnkvist. Kuva: Mia Miettinen

Riihimäen uusi ja upea kesäteatteri Allinnan montussa eli Penttilänkatu 3:ssa on pian valmis. Teatterialue avautuu yleisölle kesäkuussa. Kesäteatterille on rakennettu uusi katettu 450-paikkainen katsomo, tekniikkatila, kahvilarakennus ja yleisön wc-tilat sekä henkilöstölle pukuhuone-, wc- ja huoltotilat. Näiden lisäksi myös esteettömyyttä sekä alueen yleistä valaistusta on parannettu ja sähköliittymät ja -laitteisto uudistettu.

– Kaupungissa kasvaa Riihimäen nuorisoteatterin ansiosta tulevaisuuden teatteriammattilaisia. Riihimäki on taiteen tulevaisuuden tekijöiden koti. Uudistettu kesäteatteri mahdollistaa lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen kehittämisen. Samalla se luo hienot mahdollisuudet kaupungissa toimivalle ammattiteatterille ja muille tapahtumia järjestäville toimijoille. Haluamme, että uusi kesäteatteri houkuttelee kävijöitä kauempaakin, sanoo Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Allinnan montun uudistuneissa tiloissa on mahdollista tuottaa monipuolisia kesätapahtumia. Teatterin lisäksi alue soveltuu muun muassa musiikki-, tanssi- ja elokuvaesitysten, yhteislaulutilaisuuksien ja messuesittelyjen järjestämiseen.

– Uudistuneiden tilojen ansiosta riihimäkeläinen kesäteatteritoiminta sai arvoisensa puitteet. Suomen suurimman nuorisoteatterin esimerkillinen ja pitkäjänteinen kesäteatterin eteen tehty työ kantaa nyt hedelmää”, Riihimäen kaupungin vastaava kulttuurituottaja Lyti Aaltonen sanoo.

Kesäteatterin näytökset alkavat 20. kesäkuuta

Uudistuneen kesäteatterin kesä alkaa vauhdikkaasti. Riihimäen Teatteri ja Riihimäen Nuorisoteatteri toteuttavat kesäteatterilla omat esityksensä kesä-elokuussa. Teatterikesä käynnistyy 20.6., kun Riihimäen Teatteri tuo ohjelmistoon Vaimoni on toista maata. Komediaa tähdittävät Iikka Forss, Vuokko Hovatta, Antti Peltola ja Maija Siljander. Tämän jälkeen on vuorossa Riihimäen Nuorisoteatterin Kolme iloista rosvoa. Lastennäytelmän lavalla nähdään 20 nuorisoteatterilaista 5.7. alkaen.

– Olemme erittäin iloisia nähdessämme, miten voimakkaasti Riihimäen kaupunki haluaa kehittää kulttuuria. On mahtavaa päästä tekemään kesäteatteria näin nykyaikaisissa ja hienoissa puitteissa”, Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Simo Jokinen ja Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Kira Boesen sanovat.

Kaupunki käynnisti kesäteatterin suunnittelun vuonna 2020. Rakennusurakan toteutti VM Suomalainen. Talotekniikan työt ja maaston viimeistelytyöt toteuttivat kaupungin puitesopimuskumppanit ja näyttämörakenteet Riihimäen Nuorisoteatteri.

Kesäteatterin uudistyöt maksoivat kaupungille hieman yli miljoona euroa. Kesäteatterin uudistaminen oli kaupungin toiseksi suurin tilojen investointikohde vuonna 2022. Suurin oli kaupunginkirjaston korjaus.

Avoimet ovet yleisölle 6. kesäkuuta

Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan kesäteatterin uusiin tiloihin avoimien ovien päivänä 6. kesäkuuta kello 14.30–18.

Avoimet ovet alkavat kuvataitelija Viljami Heinosen teoksen paljastamisella klo 14. Teos toteutetaan kesäteatterin rakentamisen yhteydessä prosenttiperiaatteella kaupunginhallituksen vuonna 2021 hyväksymien julkisen taiteen periaatteiden mukaisesti. Taideteoksesta voit lukea lisää kaupungin verkkosivuilla julkaistusta tiedotteesta.

Avoimissa ovissa on mahdollisuus seurata nuorisoteatterin näytelmän avoimia harjoituksia.

Kesäteatterialueen kahvio- ja anniskelupalveluista vastaa kesän näytösten alettua PT Resta Oy, joka toimii esitysten yhteydessä nimellä Väliaika Laitinen. PT Resta Oy tunnetaan Riihimäellä ennestään Juomahuone Laitisesta.

Riihimäen kesäteatterin tiloihin ja vuokraukseen voi tutustua kaupungin verkkosivulla. Riihimäen kesäteatterin esitykset ja tarkemmat tiedot löytyvät kesäteatterin verkkosivuilta. Sosiaalisessa mediassa kesäteatterin tapahtumia voi seurata Facebookissa Riihimäen kesäteatteri -sivulla ja Instagramissa @riihimaenkesateatteri ja #riihimäenkesäteatteri -tunnisteilla.

Lisätiedot