Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuvituskuva, Kino Sammon rakennus
Kuva: Riihimäen kaupunki

Teatterit ja elokuvat

Riihimäellä toimii nuorisoteatteri ja ammattiteatteri sekä kaksi elokuvateatteria. Kino Sampo on yksi Suomen vanhimmista edelleen käytössä olevista elokuvateattereista.

 • Riihimäen kesäteatterin piirretty istuinkartta.

  Riihimäen uudesta ja upeasta kesäteatterista päästään nauttimaan kesäkuussa. Kesäteatterin alueelle on rakennettu uusi katettu 451 paikan katsomo ja tekniikkatila, kahvilarakennus ja yleisön WC-tilat sekä henkilöstölle pukuhuone-, WC- ja huoltotilat. Näiden lisäksi myös esteettömyyttä sekä alueen yleistä valaistusta on parannettu ja sähköliittymät ja -laitteisto uudistettu. Kaupunki sijoittaa myös uuden julkisen taiteen teoksen kesäteatterin tiloihin.

  KATSOMO

  Riihimäen kesäteatterin nousevassa katsomossa on 18 riviä, 445 istumapaikkaa sekä 6 pyörätuoli-/irtotuolipaikkaa.
  Katsomo on katettu.

  Esteettömyys

  Riihimäen kesäteatteri sijaitsee harjun päällä osoitteessa Penttilänkatu 3

  Katsomon yläpäässä on 6:den paikan tasanne, johon on esteetön pääsy pyörätuolilla. Tasanteelle voi sijoittaa myös irtotuolin.

  Wc-rakennukseen ja Väliaika Laitisen myyntitiskille pääsee kulkemaan liuskaa pitkin.
  Inva-wc löytyy wc-rakennuksen alkupäästä.

  Kesäteatteri-tilan vuokraus

  Kesäteatterin tilaa on mahdollista kysyä vuokralle.  Kesäkauden ajalta vuokrauksesta vastaa Riihimäen Teatteri Oy ja kesäkauden ulkopuolella vuokrauksesta vastaa kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

  Lisätiedot: Riihimäen Kesäteatteri 

   

   

   

   

 • Riihimäen Nuorisoteatteri, Suokatu 9, on vuonna 1991 perustettu teatteritaiteen perusopetusta antava harrastajateatteri. Nuorisoteatterissa on noin 450 aktiivista jäsentä ja se on Suomen suurin lasten ja nuorten harrastajateatteri.

 • Riihimäen Teatteri, Hämeenaukio 1, on pieni ja lämminhenkinen ammattiteatteri. Teatterin punaisia lankoja ovat raikkaus, yllätyksellisyys ja luotettavuus. Ohjelmisto on tavallisen teatterissakävijän mieleistä ja konstailematonta. Riihimäen Teatteri suosii kotimaisia näytelmiä, vauhdikkaita komedioita, arvostettuja klassikoita ja musiikkinäytelmiä, sekä tarjoaa säännöllisesti teatterielämyksiä myös lapsille.

 • Elokuvateatteri Bio Rex sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Keskuskatu 8. BioRex Riihimäki käsittää kaksi elokuvasalia ja lipunmyyntipisteen. Remontin yhteydessä (loppuvuonna 2017) uusittiin molempien salien valkokankaat ja äänitekniikka sekä kaikki penkit.

 • Elokuvateatteri Kino Sampo, Suokatu 9, on yksi vanhimmista Suomessa edelleen käytössä olevista elokuvateattereista. Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry on perustettu vaalimaan ja edistämään elokuvakulttuuria Riihimäellä. Yhdistys esittää elokuvateatteri Kino Sammossa laadukkaita elokuvia.

  Yhdistyksen tavoitteena on laajentaa elokuvatarjontaa Riihimäellä ja tuoda ihmisille elokuvaelämyksiä kaupallisen elokuvatoiminnan rinnalla. Yhdistys esittää vuosittain noin 40 elokuvaa kevään, kesän ja syksyn elokuvasarjoissa.