Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunginhallitus valitsi uuden hallintojohtajan

22.12.2021 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Kaupunginhallitus Päätöksenteko

Riihimäen maauimala kuvattuna ylhäältä, lintuperspektiivistä. Kesä, aurinkoinen sää, vesi altaissa turkoosia.
Riihimäen maauimala. Kuva: Teemu Virtanen

Uimahallin ja maauimalan remonttihanke palautettiin uudelleen valmisteluun.

Riihimäen kaupungin uudeksi hallintojohtajaksi on valittu hallintotieteiden maisteri Petri Hirvonen. Hän toimii tällä hetkellä Orimattilan kaupungin hallintojohtajana. Kaupunginhallitus teki valinnan kokouksessaan 22.12.21. Hallintojohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 25 hakemusta. Virka on Riihimäen kaupungilla uusi. Viran kelpoisuusehtona oli ylempi korkeakoulututkinto. Hallintojohtajan hakuaika oli 2.–30.11.21. Uuden hallintojohtajan on tarkoitus aloittaa 1.2.2022.

Uimahallin remontin hankesuunnitelma palautettiin valmisteluun

Kaupunginhallitus päätti palauttaa Riihimäen uimahallin ja maauimalan remonttia koskevan hankesuunnitelman valmisteluun uudelleen.

Uimahallin ja maauimalan kunnostustöihin on varattu investointiohjelmassa 13,1 miljoonaa euroa. Kustannusarvio tarkentuu, kun korjaustöiden suunnittelu etenee. Alustavan aikataulun mukaan uimahallin kunnostuksen on tarkoitus alkaa kesäkaudella 2022.

Riihimäen uimahalli on valmistunut vuonna 1979 ja sen on suunnitellut arkkitehti Osmo Lappo. Peruskunnostuksessa kunnioitetaan rakennuksen arkkitehtonisia arvoja. Riihimäen uimahallissa käy vuosittain noin 180 000 asiakasta.

Kalevankatu 1:n asemakaavamuutos etenee

Kalevankatu 1:n, vanhan kaupungintalon, asemakaavan muutos on edennyt ehdotusvaiheeseen. Kaupunginhallitus hyväksyi Kalevankatu 1, vanhan kaupungintalon asemakaavamuutoksen ehdotuksen sekä tonttijaon ja tonttijaon muutoksen. Asemakaavamuutos asetetaan nähtäville 3.1.–2.2.2022. Lisäksi kaupunginhallitus pyytää lausunnot kaupungin eri toimialueilta.

Kaavamuutosalue käsittää kaupungintalon kiinteistön, joka on nykytilanteessa asemakaavoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi. Lisäksi alueeseen kuuluu rakennuksen edustan katuaukio- tai tori sekä puisto- ja katualueita. Alue on Riihimäen kaupungin omistuksessa ja sen pinta-ala on noin 8500 m2.

Lue lisää Kalevankatu 1:n asemakaavamuutoksesta täältä.