Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupungilla on velvollisuus antaa yritysten kaivaa mailleen johtoja ja putkia

22.9.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut Asuminen Katutyöt Luvat

Kuva: Mika Arminen

Kaupunki on saanut viime aikoina asukkailta runsaasti kysymyksiä siitä, miksi eri yrityksille on myönnetty kaivulupia Riihimäen asuinalueilla. Valokuituverkko-operaattorit rakentavat parhaillaan Riihimäen alueella kattavaa valokuituverkkoa parantamaan asuinalueiden palveluita. Myös sähköverkkoyhtiö Caruna purkaa parhaillaan sähköverkon ilmalinjoja ja sijoittaa sähkökaapeleita maan alle.

Riihimäen kaupungilla on velvollisuus antaa sijoittaa alueilleen yhdyskuntaa palvelevia johtoja, kuten sähkö- ja tietoliikennekaapeleita. Sama velvollisuus koskee vesihuolto-, kaukolämpö- ja kaasuputkia.

Operaattorit eivät saa sijoittaa yksityisten kiinteistöjen puolelle mitään ilman kiinteistön omistajan lupaa. Kaupungin hallinnoimille alueille maan alle sijoitettaville kaapeleille ja putkille ei kuitenkaan tarvita naapureiden kuulemista.

Kaikki toimijat velvoitetaan ennallistamaan kadut ja viheralueet vähintään saman tasoiseen tilaan kuin ne olivat ennen töiden aloittamista. Yleisillä alueilla tapahtuvien kaivutöiden työmaa-alueet ovat merkitty työmaatauluilla, joista selviää työn tilaaja, urakoitsija sekä työmaavastaavan yhteystiedot, jolle voi laittaa palautetta kohdekohtaisesti.

Riihimäen kaupungin yleisten alueiden luvat -verkkosivu

Yhteystiedot