Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Perhospuiston verkkorunopolku on nyt julkaistu

19.9.2023 Tiedotteet Koe ja näe Ympäristö ja luonto Puistot ja viheralueet

Keväisessä maisemassa lasten kiipeilyteline ja keinut, joiden edessä runsas lajivalikoima perhosystävällisiä kasveja kummun päällä. Etualalla kukkien lisäksi perhosen muotoinen opastekyltti.
Perhospuisto. Kuva: Niina Rimpiläinen

Riihimäen kaupunki on julkaissut Perhospuiston verkkorunopolun, joka on virtuaalinen retki Perhospuiston kesäisiin maisemiin perhosrunojen siivittämänä. Virtuaalinen runoretki koostuu 14 perhosrunosta sekä perhospuiston yleis-, tunnelma- ja kukkakuvista.

Perhosrunot kaupunkilaisilta

Riihimäen perhospuisto mahdollistaa Suomen päivä- ja yöperhosten katselun niittymäisessä maisemassa. Puistoon on istutettu monipuolisesti perhosten ravintokasveja.

Perhospuiston luonnonmukaiselle alueelle valmistui vuonna 2022 perhosrunopolku, jonka varrella on kuusi runokylttiä. Perhosrunoja etsittiin tuolloin kaupunkilaisilta avoimen kyselyn kautta ja niitä saatiinkin 43 kappaletta. Runoista lähes kaikki olivat ehdottajien itsensä kirjoittamia.

”Monta hienoa runoa jäi tuolloin odottamaan ja jo silloin syntyi idea verkkorunopolusta, jolloin suurempi osa perhosrunoja saataisiin käyttöön”, kertoo Riihimäen kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Perhospuiston runoretkestä voi nyt nauttia vaikka keskellä talvea esimerkiksi koulun tiloista käsin. Virtuaalisen runoretken varrella voi taide-elämyksen lisäksi oppia tunnistamaan Perhospuiston eri kukkalajeja.

Perhospuiston virtuaalisen verkkorunopolun on toteuttanut rakennetun ympäristön hortonomiopiskelija Niina Rimpiläinen. Hän suoritti kesällä opintoihin kuuluvan asiantuntijaharjoittelun Riihimäen kaupungin kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualueella.

Perhospuisto sijaitsee Riihimäen pohjoispuolella Juppalan kaupunginosassa Paavolantien varressa. Puisto on uudistettu vuosina 2020 ja 2021. Elokuussa 2023 puisto palkittiin kansainvälisellä Green Flag Award -tunnuksella. Tunnus myönnetään hyvin hoidetuille ja hallinnoiduille viheralueille.

Perhospuiston esittely Riihimäen kaupungin verkkosivuilla.
Perhospuiston runoretkelle tältä sivulta.

Lue aiemmat uutiset

Riihimäen Perhospuisto on voittanut Green Flag Award -palkinnon
Perhospuiston perhosrunopolun avajaisia vietetään 15.6.2022

Yhteystiedot