Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Muutoksia R-kyytiin ja palvelulinjoihin

8.1.2024 Tiedotteet Asu ja rakenna Liikenne ja kadut Joukkoliikenne R-kyyti

Bussi pysähtyneenä pysäkille talvisessa maisemassa voimalarakennus taustallaan.
Kuva: Jenniina Nummela

Kutsukyytipalvelu R-kyydin taustajärjestelmä vaihtuu maanantaina 15. tammikuuta 2024. Vaihdoksen myötä R-kyytiin ja palvelulinjoihin 11 ja 12 tulee muutoksia ja parannuksia. Lisäksi R-kyytiin tulee käyttöön 30 päivää voimassa oleva kausilippu.

R-kyyti on kutsukyytipalvelu, jolla kaupunkilaiset pääsevät matkustamaan sellaisiinkin paikkoihin ja kellonaikoihin, joihin aikataulutettu linjaliikenne ei kulje.

Reitit ja Liput -sovellukseen on tehty järjestelmäpäivitys

Päivitä Reitit ja Liput -sovellus kännykässäsi, jotta R-kyydin matkojen tilaaminen onnistuu myös 15. tammikuuta alkavalla viikolla. Kun olet päivittänyt sovelluksen, voit tehdä ennakkotilauksia 15. tammikuuta alkaville matkoille jo 11. tammikuuta.

Päivityksen yhteydessä Reitit ja Liput -sovellukseen tulee useita parannuksia, jotka helpottavat R-kyydin tilaamista ja tuovat muutoksia sen käyttöehtoihin. Muutokset koskevat matkoja 15. tammikuuta alkaen. Tutustu huolellisesti uusiin ohjeisiin ja käyttöehtoihin R-kyydin sivulla.

Muutokset lyhyesti:

  • Löydät kutsukyytitilauksiin liittyvät valinnat (muun muassa apuvälineet) aiempaa helpommin matkustajatietojen asetuksista. Apuvälineet on aina ilmoitettava asetuksissa.
  • Pyydä tarvittaessa nouto osoitteesta matkustajatietojen asetuksissa ennen kuin haet reitin. Jatkossa osoitetietoja ei enää kirjoiteta lisätietoihin kuljettajalle. Mahdollisuus osoitteesta noutamiseen on tarkoitettu vain liikuntarajoitteisille tai raskaiden kantamusten kanssa kulkeville.
  • Jos haluat maksaa kutsukyydin autossa tai käyttää voimassa olevaa lippua, valitse tilauksen yhteydessä maksutavaksi ”Maksan autossa tai minulla on voimassa oleva lippu”.
  • Peruutus onnistuu jatkossa aikaisimpaan noutoaikaan asti. Mahdollinen maksu palautetaan automaattisesti, jos perumishetkellä lähtöön on aikaa yli tunti. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista maksua ei palauteta.

Soittamalla voi tehdä ennakkotilauksia 15. tammikuuta alkaen

Soittamalla tehtävät ennakkotilaukset ovat mahdollisia vasta 15. tammikuuta kello 7 alkaen.

Jos tilaat R-kyydin soittamalla asiakaspalvelunumeroon, saat jatkossa tilausvahvistuksen tekstiviestillä. Tilausvahvistusta ei enää tule sähköpostilla.

Soittamalla tehdyt tilaukset eivät jatkossa enää näy Reitit ja Liput -sovelluksessa.

R-kyydin taustajärjestelmän päivityksestä johtuen soittamalla ei voi vielä tehdä ennakkotilauksia 15. tammikuuta alkavalle viikolle ja siitä eteenpäin.

Palvelulinjojen tilausnumero muuttuu

Palvelulinjat 11 ja 12 tilataan 15. tammikuuta alkaen numerosta 0200 555 35 (1 euro / vastattu puhelu + pvm / mpm). Numero on sama kuin R-kyydin tilausnumero. Kerro asiakaspalvelijalle, mikäli haluat tilata nimenomaan palvelulinjan etkä R-kyytiä.

Palvelulinja noudattaa samaa tuttua aikataulua kuin ennenkin ja voit nousta kyytiin edelleen myös ilman tilausta reitin varrelta.

Palvelulinjan voi jatkossa tilata myös Reitit ja Liput -sovelluksella samalla tavalla kuin R-kyydinkin. Sovelluksesta palvelu löytyy nimellä R-palvelulinja.

R-kyytiin tulee käyttöön kausilippu

R-kyydin lipputuotteisiin lisätään 15. tammikuuta alkaen kausilippu, joka on voimassa 30 päivää. Lippu kelpaa R-kyydissä ja linjaliikenteessä matkustamiseen.

Aikuisen R-kyydin kausilipun hinta on 60 euroa. Lasten ja nuorten (7–19-vuotta) lipun hinta on 30 euroa.

Lue lisää kaupungin verkkosivulta R-kyyti ja palvelulinjat

Lisätiedot

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.