Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Matkakortille ladattavien lipputuotteiden myynti päättyy 30.6. – vappuna ja helatorstaina liikennöi vain R-kyyti

26.4.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Kutsukyyti Joukkoliikenne Liikenne ja kadut R-kyyti R-liikenne

Nuori henkilö nousemassa bussiin ja näyttämässä kuljettajalle kännykästään lippua.
Kuva: Katri Lehtola

Riihimäen paikallisliikenteen eli R-liikenteen matkakorteilla olevia lipputuotteita myy Matkahuolto. Matkahuollon uudistuksesta johtuen Riihimäen 30 päivän kaupunkilipun, sarjalippujen sekä arvolipun myynti ja lisälataaminen matkakortille päättyy asemilla, kioskeissa ja busseissa 30.6.2023. Myös Matkahuollon valtakunnallisten kausi- ja sarjalippujen myynti näissä paikoissa päättyy samaan aikaan.

Tämän jälkeen kaikki Matkahuollon valtakunnalliset ja Riihimäen lipputuotteet ovat ostettavissa vain matkustajan omaan mobiililaitteeseen Reitit ja Liput -sovelluksesta. Voit ladata Reitit ja Liput -sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta. Riihimäen liput löytyvät sovelluksesta jo nyt.

Matkakorteille jää kuitenkin edelleen tarjolle valtakunnallinen arvolippu. Katso lisätietoja Matkahuollon Arvolippu-sivulta.

R-liikenteen bussien kuljettajilta voi uudistuksen jälkeenkin ostaa kertalippuja käteisellä ja yleisimmillä maksukorteilla.

Matkakorteille 30.6. mennessä ladatut liput voi käyttää loppuun syksyllä lipputuotteen voimassaolon päättymiseen asti.

Reitit ja Liput -sovelluksella ostettuihin lippuihin käyttöön QR-koodien luku

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella 1.5.2023 jälkeen ostetut Riihimäen 30 päivän kaupunkiliput sekä Matkahuollon valtakunnalliset liput luetaan bussiin noustessa QR-koodin lukijalla. Näytä siis lippusi kuljettajalle tai tarvittaessa suoraan lukijaan.

QR-koodia ei lueta vielä 1.5. jälkeen ostetuista kertalipuista, sarjalipuista tai koululais- ja opiskelijalipuista. Nämä liput tulevat luettaviksi myöhemmin.

QR-koodi tarvitsee lukea vain niistä lipuista, joissa QR-koodi näkyy.

Tickets- ja Pivo-sovelluksilla ostettujen lippujen QR-koodeja ei lueta, mutta ne näytetään edelleen kuljettajalle bussiin noustessa.

Poikkeavia ajopäiviä R-liikenteessä

Vappuna (1.5.) ja helatorstaina (18.5.) Riihimäen paikallisliikenteessä eli R-liikenteessä ajetaan sunnuntailiikenteen mukaan eli ajossa on vain kutsukyytipalvelu R-kyyti klo 7–18.

Perjantaina 19.5. R-liikenteessä ajetaan koulujen loma-ajan liikenteen mukaan. Ajossa ovat siten linjat 1, 2, 4 ja 10 sekä R-kyyti.

Lue lisää lippu-uudistuksesta Matkahuollon sivulta

Lue lisää Riihimäen kaupungin joukkoliikenteestä

Lisätiedot

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.