Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lasten kulttuurilauantait tarjoavat elämyksiä

16.1.2024 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri Lap­siys­tä­väl­li­nen kun­ta Lasten kulttuurilauantai Tapahtumat

Väkijoukossa ulkotapahtumassa kolme lasta nojaa tapahtuman turva-aitaan eturivissä. Heillä on käsissään ilmapallot.

Riihimäellä on tarjolla lapsiperheille kulttuuritoimintaa kerran kuukaudessa järjestettävissä Lasten kulttuurilauantai -tapahtumissa. Kulttuurilauantait tarjoavat laadukkaita lapsille suunnattuja työpajoja, teatteri- ja elokuvaesityksiä, museovierailuja, musiikkia, tanssia sekä muita kulttuuritapahtumia.

Lasten kulttuurilauantaiden järjestäjinä ovat paikalliset kulttuurikohteet ja tapahtumien koordinoinnista sekä kulttuurilauantaiden yhteisen nettisivun ylläpidosta vastaa Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

”Lasten kulttuurilauantaiden tapahtumatarjonta on pääosin maksutonta lapsille. Maksullisten esitysten lippujen hinnat on pyritty pitämään kohtuullisina. Voit hankkia lippuja itsellesi ja lapsillesi myös Kaikukortilla”, kertoo kulttuurituottaja Anita Aronen.

Vuonna 2024 Lasten kulttuurilauantai järjestetään joka kuukausi ja lapsiperheet toivotetaan lämpimästi mukaan monipuolisen kulttuurin pariin. ”On hienoa, että olemme saaneet uusia järjestäjiä mukaan: tanssikoulut Etelä-Hämeen tanssiopisto, Studio Dance & Joy sekä Tanssistudio Dance Art toteuttavat Lasten kulttuurilauantait nyt ensimmäistä kertaa”, Anita Aronen kertoo.

Vuoden ensimmäisen Lasten kulttuurilauantain järjestää 27.1.2024 klo 10–12 Etelä-Hämeen tanssiopisto tanssisalissaan (osoite Hämeenkatu 7). Ohjelmassa on tanssityöpajat eri-ikäisille sekä pieniä tanssiesityksiä. Tanssitunneille tulee ilmoittautua ennakkoon 22.1. mennessä sähköpostilla marjut.jaatinen@tanssiopisto.fi. Tapahtuma on maksuton.

Helmikuussa Lasten kulttuurilauantaita vietetään Suomen lasimuseolla, jossa pääsee katsomaan Satutädin matkalaukkuteatteriesitystä, ja maaliskuussa Riihimäen kirjasto järjestää Harry Potter -päivän. Vuoden aikana kulttuurilauantaiden järjestäjinä ovat myös Riihimäen musiikkiopisto, Riihimäen teatteri, Suomen metsästysmuseo, Studio Dance & Joy, Riihimäen taidekoulu, Tanssistudio Dance Art, Riihimäen nuorisoteatteri, Riihimäen taidemuseo ja kaupunginmuseo sekä Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry.

Lasten kulttuurilauantaiden tarjontaan voi tutustua Riihimäen kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden nettisivuilta.

Riihimäelle myönnettiin Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus keväällä 2023. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti jokaisella lapsella on oikeus kulttuurielämyksiin ja itseilmaisuun.

Lisätiedot